vineri, 27 noiembrie 2015

Decizie soc pentru unul dintre cei mai controversati medici din Iasi. Judecatorii l-au lasat fara grai



• Medicul nu se astepta ca judecatorii sa-i dea o astfel de sentinta • Doctorul urmeaza sa fie chemat, din nou, in fata instantei, intr-un alt dosar legat de acelasi caz • Deocamdata, ancheta este in desfasurare, urmand ca procurorul sa dispuna o solutie

Dupa ce prima instanta i-a dat castig de cauza medicului, acesta a fost ferm convins ca va obtine o victorie si la recurs. Decizia definitiva si irevocabila a judecatorilor l-a lovit in moalele capului pe medicul iesean. In luna iunie 2015, Tribunalul Iasi emite o decizie favorabila medicului Razvan Socolov de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Acesta a actionat in instanta Consiliul Judetean si unitatea medicala, dupa ce a fost demis din functia de director medical, decizie luata in urma unui scandal de mare amploare, decesul unui bebelus si lipsa de monitorizare a gravidei pe perioada spitalizarii, care s-a petrecut in data de 8 spre 9 septembrie 2014. Conf. dr. Razvan Socolov a spus ca membrii Consiliului de Administratie si-au depasit atributiile si au urmat o decizie a Consiliului Judetean. In luna iunie, judecatorii au admis in parte actiunea dr. Socolov si au dispus anularea actelor emise de Consiliul Judetean si ale Consiliului de Administratie si reintegrarea pe postul de director medical. De asemenea, judecatorii de la Tribunalul Iasi au dispus si plata sumelor datorate ca diferente salariale. Medicul Socolov si-a dat seama atunci ca nu a fost platit inca din luna decembrie 2010 si functia nu i-a fost mentionata in sistemul de evidenta electronica a salariatilor. Pe lânga restantele salariale, acesta a cerut si daune morale de 20.000 de lei.

Medicul Socolov a pierdut la recurs

La recurs, dr. Razvan Socolov a avut o supriza de proportii. Judecatorii de la Curtea de Apel au respins reintegrarea medicul ginecolog pe postul de director medical si au obligat spitalul sa-i plateasca acestuia o suma de bani egala cu diferenta dintre salariul cuvenit conform contractului de administrare si cea efectiv incasata in perioada 1.12.2011 si 1.07.2012, actualizata. De asemenea, dispun ca Maternitatea Elena Doamna sa-i achite reclamantului o suma egala cu diferenta dintre salariile cuvenite ca medic primar si sumele prevazute în contractul de administrare începând cu data 16.10.2014 (data la care a fost revocat din functia de director medical) si pâna la data de 01.12.2014 (data la care înceta contractul de administrare), actualizata. Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au respins cererea dr. Socolov de obligare a paratilor la plata de cheltuieli de judecata in recurs. Maternitatea Elena Doamna este obligata sa efectueze mentiunile corespunzatoare in REVISAL, referitoare la ocuparea postului de director medical in perioada 01.12.2011 si 01.12.2014.

Conducerea maternitatii a fost demisa dupa ce o tanara internata pe 8 septembrie 2014 a nascut dupa mai putin de 24 ore un fat mort. Pana a doua zi dimineata, cand i s-a facut operatia de cezariana, Ioana Ciobanu, de 26 ani, a trecut prin chinuri mari, iar sotul a declarat ca pe timpul noptii nu a gasit medic de garda, gravida fiind asistata de o infirmiera. Medicul Socolov a precizat ca mama a beneficiat de asistenta medicala si testele efectuate pe timpul noptii au aratat ca fatul este viu. Medicii legisti au stabilit ca pruncul era mort cu 3 zile inainte de nastere. La Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi exista o ancheta in desfasurare, dupa reclamatia depusa de familie.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu