sâmbătă, 28 noiembrie 2015

6.000 de copii din Neamț au părinți plecați la muncă în străinătate

6.000 de copii din Neamț au părinți plecați la muncă în străinătate

6.000 de copii din Neamț au părinți plecați la muncă în străinătate
27 November
11:49 2015
Filiala Neamţ a organizaţiei Salvaţi Copiii, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ, a lansat joi, 26 noiembrie, o campanie de promovare a liniei telefonice Help-Line – 0800.070.040 şi a platformei www.copiisinguriacasă.ro. Prin intermediul Linei telefonice gratuite Help-line, un psiholog şi un jurist vor oferi copiilor, dar şi celor interesaţi, consiliere, precum şi toate informaţiile necesare despre drepturile şi obligaţiile pe care le au, dar şi despre modalitatea concretă de a le obţine. Platforma online www.copiisinguriacasă.ro conţine articole dedicate părinţilor şi persoanelor în grija cărora au rămas copiii, precum şi o secţiune în care se pot adresa întrebări iar răspunsul este oferit în timp util, pe e-mail.
salvaticopii 02Lansarea campaniei s-a făcut de către preşedintele organizaţiei Salvaţi Copiii Neamţ, Mihaela Ignatovici, şi directorul DGASPC, Cristina Păvăluţă. La eveniment au participat Mariceza Andrei, reprezentantul Instituţiei Prefectului, Melania Pleşa, directorul  Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, ai primăriei Piatra Neamţ, dar şi ai mai multor şcoli şi unităţi administrativ teritoriale din judeţ.
“Această campanie are drept obiectiv informarea părinţilor care au plecat sau care urmează să plece în străinătate cu privire la obligaţiile care le revin atunci când părăsesc ţara, în vederea desemnării unui reprezentant legal al copilului, dar şi cu privire la riscurile pe care le implică pentru copii plecarea lor. În perioada următoare, vor fi organizate caravane, atât în mediul urban cât şi în rural, la care vor participa reprezentanţi ai organizaţiei Salvaţi Copiii, ce vor fi sprijiniţi de specialiştii DGASPC, în cadrul cărora vor fi organizate întâlniri cu părinţii, cu copiii sau cu cei care îi au în grijă. Trebuie să ne implicăm toţi, pentru ca, prin demersurile noastre, să reuşim să îmbunătăţim nivelul de protecţie pentru cât mai mulţi copii afectaţi de migraţia economică a părinţilor”, a declarat Mihaela Ignatovici, preşedintele filialei Neamţ a organizaţiei Salvaţi Copiii.
Reprezentanţii DGASPC Neamţ şi-au declarat sprijinul pentru derularea acestei activităţi şi disponibilitatea de a colabora cu autorităţile locale atunci când este nevoie. “Datele statistice pe care le avem arată că sunt aproape 6.000 de copii în situaţia de a avea unul sau ambii părinţi plecaţi în străinătate, însă, cu siguranţă, numărul este mult mai mare. Aceşti copii sunt vulnerabili şi se confruntă cu probleme emoţionale, sociale sau educaţionale şi, de aceea, este de datoria noastră să intervenim, mai ales că acum avem şi reglementări legale. Soluţiile nu sunt simple şi nici rapide, dar fiecare pas contează, iar noi trebuie să fim conştienţi că investim în viitorul nostru”, a spus Cristina Păvăluţă, directorul DGASPC Neamţ.

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu