miercuri, 25 noiembrie 2015

Doi profesori de la UMF Iasi, cercetati pentru coruptie, vor postul de sef la Colegiul Medicilor

• Timp de trei zile, cei aproximativ 3000 de medici din judetul Iasi se vor prezenta la urne pentru a alege noua conducere a Colegiului Medicilor pentru urmatorii patru ani • 73 de doctori s-au inscris in cursa pentru sefia organizatiei profesionale

UPDATE - Decanul Facultatii de Medicina de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Gr.T. Popa" din Iasi, prof. dr. Doina Azoicai, cercetata pentru fapte de coruptie, candideaza pentru un post de conducere la Colegiul Medicilor din Iasi. Un alt cadru didactic cercetat intr-un dosar de coruptie la UMF Iasi este prof. dr. Dragos Pieptu, fost rector interimar la institutia de invatamant. Dupa scandalurile de coruptie in acre a fost implciata universitatea ieseana si o parte dintre cadrele didactice este greu de crezut ca medicii isi vor da voturile pentru acestia.

Este pentru prima data de la infiintarea Colegiului Medicilor din Iasi cand exista o concurenta acerba pentru functiile de conducere. Aceasta organizatie profesionala a luat fiinta in 1995 si, rand pe rand, legislaturile au fost cedate unui singur medic, prof. dr. Vasile Astarastoae. Dupa condamnarea acestuia la un an si 6 luni de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, a fost obligat sa renunte la toate functiile de conducere. Pentru alegerile de la Colegiul Medicilor, care se vor desfasura pe 29, 30 noiembrie, 1 decembrie, s-au inscris 73 de medici. Cei aproximativ 3000 de medici din judetul Iasi care se vor prezenta la urne vor alege din cei 73 de candidati reprezentantii in Consiliul Colegiului Medicilor, Adunarea Generala a Colegiului Medicilor din Romania si Comisia de cenzori. Pentru Consiliu vor fi alesi 20 de medici, pentru Adunarea Generala 19, iar pentru comisia de cenzori doi medici. Nume foarte cunoscute din sistemul medical iesean si-au depus candidatura pentru a ocupa un post in Consiliul Colegiului Medicilor din Iasi.

Este vorba de prof. dr. Mircea Onofriescu, care face parte din comisia de jurisdictie, fost manager la Maternitatea Cuza Voda, prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU de la Spitalul Sf. Spiridon si SMURD Iasi, conf. dr. Razvan Socolov, fost director medical la Maternitatea Elena Doamna si medicul deputat Tudor Ciuhodaru. De precizat ca, foarte multi dintre medicii care candideaza sunt tineri si provin atat din spitalele publice, cat si din medicina primara. Din cei 20 de medici care vor face parte din consiliu vor fi alesi presedintele, vicepresedintii, si membrii comisie de jurisdictie. Concurenta este stransa si este greu de anticipat cine va fi conduce Colegiul medicilor din Iasi pentru urmatorii patru ani. In situatia in care prezenta la vot va fi mai mica de doua treimi din numarul membrilor, se va organiza un al doilea tur de scrutin, in perioada 6-8 decembrie 2015.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu