sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Ce pensie are, de fapt, actriţa Aimee Iacobescu şi cum a ajuns să trăiască cu 40 de lei pe lună

Actriţa Aimee Iacobescu a impresionat o ţară întreagă după ce a mărturisit că a ajuns să trăiască, împreună cu mama ei, cu 40 de lei pe lună, deoarece este nevoită să-şi dea toată pensia pe medicamente.

Advertisement
Publicitate
Actriţa Aimee Iacobescu, ajunsă aproape la 70 de ani, trece prin clipe de grea încercare. În urmă cu câteva zile, ea a mărturiusit că a ajuns să-şi vândă obiectele de preţ din casă şi că, în multe zile, nu are niciun leu, deoarece este nevoită să îşi dea toată pensia pe medicamente.
În plus, ea are grijă şi de mama ei, bolnavă şi paralizată.
Singura şansă de mai bine a actriţei o constituie o indemnizaţie de la UNITER, (Uniunea Teatrală din România), de 2.700 de lei, pentru care a făcut cerere de mai mulţi ani. Toate cele 100 de indemnizaţii sunt însă date altor actori, iar Aimee Iacobescu nu ar putea intra pe lista lor decât prin decesul unuia dintre ei.
Ion Caramitru, președinte al UNITER din 1990 şi directorul Teatrului Național din București, a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiunea Acces Direct, care este, de fapt, situaţia actriţei.
"Există 1500 de indemnizaţii care se acordă tuturor celor care aduc un nume României. La UNITER au ajuns 100 de indemnizaţii. Criteriile sunt aceleaşi pentru toată lumea. Indemnizaţiile prin UNITER sunt ocupate 100%. Când moare cineva, se eliberează un post.
Situatia nu este atat de dramatica precum se prezinta. Eu nu stiu daca dansa da 2000 de lei pe medicamente, sunt medicamente compensate sunt si altele... Putem declara orice, asa, din varful buzelor. La uniune, exista o sectie de asistenta sociala, care se numeste Casa Artistului, aici cei care sunt in disperare de cauza cu sanatatea si cu veniturile vin si cer sprijinul Uniunii. Ii ajutam cu bani, alimente, locuinte, haine

Pensia doamnei Iacobescu, la această oră este 2325 de lei, la care se adaugă 50%. Asta înseamnă că are pensia 3.487 de lei. Pensia ei este mai mare decât leafa cu care a ieşit la pensie",
a declarat Ion Caramitru, la Antena 1.
Aimee Iacobescu a negat însă că ar primi aceşti bani şi a mărturisit că are o pensie de 2.040 de lei, bani care nu îi asigură traiul zilnic, deoarece se duc, în mare parte, pe medicamente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu