Doctorul, al carui nume nu a fost publicat, a spus ca stie de la colegii sai ca situatia este asemanatoare si la alte spitale.
Mai mult, acesta acuza ca familiile ranitilor nu au fost anuntate din primele zile ca au optiunea sa-i transfere in strainatate pentru ca "infectiile cu bacterii apar, din experienta noastra, cam din ziua a cincea".
Potrivit medicului, la spitalul sau toti ranitii sunt spalati in aceeasi cada.
El a dezvaluit ca in noaptea tragediei nu a fost deschis laboratorul de analize si a acuzat faptul ca nu exista un protocol in Romania pentru marii arsi, ceea ce inseamna ca fiecare spital a tratatat ranitii diferit.
"Ranitii au murit nu doar din piocianic. Au murit si din acinetobacter, un germene de asemenea foarte agresiv. Am avut cazuri in care analizele bolnavilor indicau prezenta a patru, cinci bacterii! Nu au avut nici o sansa nici daca au ajuns in strainatate ca au ajuns deja suprainfectati", a spus medicul.
Adrian Stanculea, seful ATI de la spitalul de Arsuri a confirmat pentru tolo.ro declaratiile: "Da. Este posibil ca toti sa fi murit din cauza infectiilor nosocomiale. O spun pentru ca poate asa se va face o cladire noua pentru acest spital. Cind a venit premierul Ciolos in vizita si ne-a intrebat de ce avem nevoie, i-am raspuns: De o cladire noua".
Cititi aici articolul scris de Mirela Neag si Catalin Tolontan
Un numar de 31 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv mai erau internate miercuri in spitalele bucurestene, dintre acestea sase fiind in stare critica si grava, informa ieri Agerpres.
Potrivit unui centralizator al Ministerului Sanatatii, 30 de pacienti se afla in unitati medicale din strainatate.
In urma incendiului de la clubul Colectiv au murit 60 de persoane.
Citeste mai multe despre spitalul de arsuri • raniti clubul colectiv
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu