joi, 24 decembrie 2015

Medicii care dau sărbătorile pe binele pacienților

Medicii care dau sărbătorile pe binele pacienților

Medicii care dau sărbătorile pe binele pacienților
23 December
15:56 2015
11 medici de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman sunt nevoiţi să renunţe la petrecerea primei zile de Crăciun împreună cu familia, pentru a fi de gardă la spital, pentru a întâmpina acele persoane care vor avea nevoie de asistenţă medicală de specialitate în acea zi.
Este vorba despre: medicul Abu Alika Abdalla (foto), care va fi de gardă la secţia Chirurgie; medicul Andreea Molodoi – Interne; medicul Irina Iftime – Obstetrică-Ginecologie; medicul Monica Grigore – Anestezie şi Terapie Intensivă; medicul Măndiţa Cobzaru – Pediatrie; medicul Marilena Ţubucanu – Neonatologie; medicul Mihaela Nicolau – Neurologie; medicul Andrei Ţubucanu – Psihiatrie; medicul Gabriel Stoica – Compartimentul de Primiri Urgenţe; medicul Daniel Creţu – Radiologie, iar chimistul principal Silvia Ilieş va asigura garda la Laboratorul clinic.
Medicul ortoped Abu Alika Abdalla recunoaşte că, în ultimii ani, el a fost cel care a ales să petreacă sărbătorile la serviciu, pentru a-i lăsa pe colegii săi să se bucure de sărbători. “Din fericire, am o familie foarte înţelegătoare. Aleg să vin la serviciu în această perioadă, pentru a le permite şi colegilor să se bucure de sărbători. În general, cele mai frecvente afecţiuni întâlnite, zilele acestea, sunt fracturile, traumatismele de orice natură, multe dintre ele în urma accidentelor de circulaţie. Nu de puţine ori mi s-a întâmplat ca în noaptea de Revelion, la ora 12, sau în noaptea de Crăciun sau de Paşti, când lumea este la biserică, eu să fiu în sala de operaţie. În acest timp, alţii se sărbătoresc, dar şi noi ne bucurăm că putem să îi ajutăm pe alţii să aibă parte de sărbători liniştite, alături de familiile lor”, a mărturisit medicul Abu Alika Abdalla.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu