miercuri, 30 decembrie 2015

Se modifică impozitul din pensii şi contribuția la sănătate

Se modifică impozitul din pensii şi contribuția la sănătate

Se modifică impozitul din pensii şi contribuția la sănătate
29 December
16:38 2015
Având în vedere prevederile noului Cod Fiscal, începând cu data de 1 ianuarie 2016, pentru persoanele fizice cu venituri din pensii, baza lunară de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate o reprezintă numai partea de venit care depăşeşte valoarea, întregită prin rotunjire în plus la un leu, a unui punct de pensie stabilit pentru anul fiscal respectiv. Astfel, pentru anul 2016, baza lunară de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate din drepturile de pensie o reprezintă numai partea de venit care depăşeşte valoarea de 872 de lei.
Începând cu data de 1 ianuarie 2016, venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul de pensii a contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit legii şi a sumei neimpozabile lunare de 1.050 de lei.
“Menţionăm faptul că, până la data de 31 decembrie 2015, baza lunară de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate o reprezintă numai partea de venit care depăşeşte valoarea de 740 de lei, iar suma neimpozabilă lunară este de 1.000 de lei”, a afirmat Oana Fodor, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Neamţ.

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu