duminică, 19 iunie 2016

Se pregătea să devină mireasă, când a aflat că e la un pas de moarte…din cauza anticoncepționalelor! Logodnicul ei i-a salvat viața

Se pregătea să devină mireasă, când a aflat că e la un pas de moarte…din cauza anticoncepționalelor! Logodnicul ei i-a salvat viața

19 iunie 2016 11:30



Jordan Ward, o tânără de 26 de ani din SUA, a fost la un pas de moarte, în urmă cu două luni. Ea a început să se simtă rău. Acuza dureri de cap, vedea în ceață vomita și avea senzația greață, însă a pus totul pe seama oboselii și a stresului, însă viața ei era pus în pericol de…anticoncepționale.
 
Femeia era convinsă că se simte rău din cauză că e stresată cu pregătirile de nuntă și refuza să meargă la doctor, până când logodnicul ei a obligat-o să meargă la camera de urgență. Însă, doctorii i-au spus că suferă de migrene și au trimis-o acasă. Pentru că simptomele au continuat și zilele următoare, cuplul s-a întors la spital pentru mai multe investigații, iar în urma unui tomograf, medicii i-au spus lui Jordan un diagnostic șocant.
Ea a suferit un fel de accident vascular cerebral: un cheag mare de sânge i-a blocat mai multe vene în creier. „Când am primit vestea, am suferit un șoc. Am doar 26 de ani, nu-mi venea să cred”, a spus tânăra. Însă medicii i-au explicat imediat că acesta a fost provocat din cauza contraceptivelor orale.

Dr. George Teitelbaum, director medical al Centrului Neurovascular Providence, a declarat că anticoncepționalele orale care conțin hormoni, cresc riscul de apariția cheagurilor de sânge periculoase, mai ales în cazul în care o femeie fumează, așa cum a făcut Ward.
Acestea duc la inflamarea creierului, iar femeia poate intra în comă sau chiar poate și muri. Jordan a fost supusă de urgență unei intervenții endovasculare pentru îndepărtarea cheagului, iar apoi după opt zile a plecat acasă fără nici o problemă neurologică.
contraceptive
Americanca se pregătește să meargă zilele acestea la altar, așa cum plănuise. „Insistența logdonicului meu mi-a salvat viața. Sunt recunoscătoare pentru atâtea lucruri în viață, dar mai ales pentru faptul că mă mărit cu bărbatul visurilor mele”, a declarat Ward.
Aceasta a declarat că speră ca femeile să citească de acum cu mai multă atenție prospectul medicamentelor și să respecte sfatul medicului de a evita fumatul excesiv în timpul administrării anticoncepționalelor și să se mențină hidratate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu