marți, 28 iunie 2016

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Peste 149.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale. Urmează, miercuri, proba la Matematică

Peste 149.000 de de absolvenţi ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale 2016, informează Ministerul Educaţiei.
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Peste 149.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale. Urmează, miercuri, proba la Matematică
Potrivit unui comunicat 149.130 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale 2016
"Luni, 27 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, proba de Limba şi literatura română. Dintre cei 153.672 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 149.130 (97,04%), iar 4.542 (2,96%) au absentat", se mai spune în comunicat.
Potrivit ministerului, şase candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1.
"Marţi, 28 iunie, elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Examenul se va încheia miercuri, 29 iunie, cu proba scrisă la Matematică. Prima afişare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi contestaţiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie", mai informează ministerul.
Pentru susţinerea probelor au fost desemnate 4.809 centre de examen. Lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.
Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
 



comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu