joi, 18 iunie 2015

Descinderi la o reţea de prostituţie cu minore din Timiş. Un judecător, un medic şi un membru al trupei DJ Project, printre clienţii reţelei

18 Iun 2015 - 09:03
Descinderi la o reţea de prostituţie cu minore din Timiş. Un judecător, un medic şi un membru al trupei DJ Project, printre clienţii reţelei Dan Marinescu/Intact Images
Procurorii DIICOT efectuează joi dimineață 10 percheziții domiciliare în municipiile Timișoara și Arad, vizând destructurarea unei grupări ai cărei membri recrutau eleve de liceu pe care le obligau să practice prostituția, printre clienți fiind un judecător, un avocat, un medic, dar și DJ Gino Manzotti (Handke Giuseppe), membru al formației DJ Project.

Potrivit unor surse judiciare, elevele erau racolate din școli, din cluburi sau de pe facebook, capul rețelei fiind Paul Mânzu, zis 'Paul', care a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare în dosarul devalizării BRD Timișoara, cu un prejudiciu creat de 2,3 milioane de euro.

Parteneri în afacerea cu trafic de minore erau, potrivit acelorași surse, agentul Ovidiu Gîtan de la Secția de Poliție nr. 1 Timișoara și Ovidiu Torj, fostul soț al Brigittei Sfăt.

Minorele racolate erau duse în vila din Dumbrăvița a lui Paul Mânzu (o zonă rezidențială nouă de lângă Timișoara), unde le erau livrate clienților contra cost iar relațiile sexuale erau filmate, ceea ce era folosit ulterior drept material de șantaj împotriva fetelor care încercau să iasă din rețea.

Potrivit biroului de presă al DIICOT, membrii grupării racolau și recrutau eleve de liceu prin metoda "Loverboy" determinându-le să practice prostituția în folosul lor financiar.

Din primele informații s-a stabilit faptul că membrii grupării fac parte din lumea interlopă a municipiului Timișoara, cu vaste legături în celelalte județe învecinate, cu precădere în județul Arad, unde de regulă căutau clienți cu potențial financiar ridicat care să-și permită să achite sume cuprinse între 200 și 600 lei/prestație sexuală.

Unii dintre membri, printre care și agentul de poliție, racolau prin intermediul rețelei de socializare facebook minore cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, pe care le ademeneau prin diverse metode (ex. promisiunea obținerii unor sume de bani, afișarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc față de persoana pe care încearcă să o atragă, crearea unui sentiment de importanță în raport cu celelalte persoane din jur).

Acest aspect nu reprezenta un impediment pentru membrii rețelei, deoarece ei exploatau la maximum naivitatea și vulnerabilitatea tinerelor care nu au împlinit vârsta majoratului și care erau ușor de amăgit cu privire la avantajele iluzorii pe care le-ar putea obține din practicarea prostituției.

Procurorii au descoperit că minorele erau de regulă plasate unor persoane importante cu atribuții în domeniul juridic (judecători, avocați), medical (medic ortoped) și în rândul celor care asigurau ordinea (agenți de poliție) iar în cazul în care tinerele doreau să rupă legătura cu membrii grupării, aceștia treceau la șantajarea lor cu prezentarea unor filmări compromițătoare.

Din conținutul declarațiilor date de eleve s-a reținut că prestațiile sexuale se consumau fie la domiciliul clientului, fie la locuința liderului grupului iar cei care beneficiau de prestațiile sexuale consumau de regulă droguri, fapt ce sporește pericolul în care aceste tinere se găseau.

Anchetatorii mai arată că printre cei care beneficiau de serviciile sexuale ale minorelor se numără un judecător la Judecătoria Timișoara, un avocat în Baroul Timiș și un medic ortoped de la Spitalul Județean Timișoara.

Până în prezent, au fost identificate peste 25 victime minore iar 12 membri ai grupării urmează să fie aduși cu mandat pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

În cauză, DIICOT a colaborat cu BCCO Timișoara, cu sprijinul SRI.

Sursa Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu