sâmbătă, 10 octombrie 2015

Avertisment: Romania are nevoie de 7% crestere economica pe an, ritmul actual de 3-4% nu ne ajuta



Daca vrem sa contam in regiune si in Europa, Romania trebuie sa-si mobilizeze resursele. Cresterea economica de 3,4% estimata de FMI pentru Romania in 2015 nu este suficient de mare pentru a conta cu adevarat, considera Nicolas Maure, presedintele Automobile Dacia, cea mai mare companie din Romania si din Europa de Sud-Est.

Romania are nevoie de o crestere economica cel putin de doua ori mai mare decat are in prezent pentru a avea un cuvant de spus la nivel regional, a mentionat el.

"Pentru ca Romania sa aiba o convergenta la celelalte tari si economii din Uniunea Europeana avem nevoie de o crestere mult mai mare de 4%, avem nevoie de o crestere de 7% pentru a recupera decalajul fata de Cehia sau Polonia. Daca vom putea recupera decalajul ar trebui sa fie subiectul unei bune dezbateri lansate in cadrul alegerilor de anul viitor", a spus Maure.

Dacia a atins anul trecut o cifra de afaceri de 4,24 miliarde de euro, depasind pentru al doilea an consecutiv OMV Petrom SA. Compania este si cel mai mare exportator, cu o cota de 10% din totalul exporturilor tarii care au atins un maxim istoric de peste 50 mld. euro.

Este pentru prima data cand seful Dacia aduce in discutie importanta unei cresteri economice solide atat pentru dezvoltarea companiei, cat si pentru mediul de business.

Maure mai spune ca nici producatorul auto, care are peste 14.000 de angajati, si nici Romania nu pot astepta la nesfarsit construirea autostrazii Pitesti-Sibiu, considerata vitala pentru exporturile companiilor locale.

"Noi putem doar sa speram".


Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu