duminică, 21 mai 2017

Directoarea Spitalului Roman avertizată de Ministrul Sănătăţii: “Atenţie la corectitudinea concursurilor de angajări. Avem reclamaţii…”

Directoarea Spitalului Roman avertizată de Ministrul Sănătăţii: “Atenţie la corectitudinea concursurilor de angajări. Avem reclamaţii…”



Directoarea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a trăit una din cele mai mari umilinţe pe care o poate avea cineva cu aşa funcţie: decent dar ferm, Ministrul Sănătăţii a avertizat-o în faţa angajaţilor Spitalului că sunt suspiciuni cu privire la concursurile de angajări din ultima perioadă. Mai mult, Ministrul Florian Bodog i-a pus în vedere directoarei Maria Andrici că despre astfel de situaţii ar fi vorba chiar şi în unele reclamaţii care au ajuns la Ministerul Sănătăţii.
Respectivul episod a avut loc ieri, la Spitalul Municipal Roman, în timpul întrevederii pe care ministrul a avut-o cu conducerea spitalului dar şi cu unii angajaţi. A fost singurul moment din dubla-vizită a lui Bolog (că, mai înainte, acesta inspectase şi Spitalul de Psiatrie Roman) la care presa nu a avut acces. Însă, în afară de actualii sau foştii parlamentari (Alexandru Rotaru, dan Manoliu, Marius Neculai), la întâlnirea „cu uşile închise” a fost de faţă şi primarul interimar Lucian Micu.
„Doamna manager Andrici a rămas fără replică atunci când ministrul i-a spus foarte clar problema respectivă. Mai ales că domnul ministru părea să ştie foarte bine ce spune, a vorbit clar şi hotărât privind spre aceasta. Iar doamnei director a început să-i tremure bărbia. Nu ştiu, poate de teamă, de supărare, de emoţie dar se vedea clar că a fost luată prin surprindere şi nu ştia ce să zică”, a precizat sursa Vestea.
Ca orice spital din România, şi cel de la Roman îşi are propriile legende contemporane şi probabil că o parte din acestea au ajuns şi la urechile ministrului. Astfel de vorbeşte despre concursuri organizate până câştigă cine trebuie, despre faptul că eventuale contestaţii nu ar avea din faşă nicio şansă de izbândă (mai ales în condiţiile în care juristul instituţiei ar fi şi rudă cu directoarea…) şi despre multe altele. Dacă „şpaga la spital” a devenit un fel de tradiţie a sistemului (nu doar la Roman), unitatea respectivă s-ar plasa şi într-un nedorit top al instituţiilor în care trebuie să zici bogdaproste că nu plăteşti serviciile (cu chitanţă) că, în ceea ce priveşte medicaţia sau materialele sanitare, de foarte multe ori pacienţii simt pe propriul buzunar că asistenţa medicală gratuită (ca pachet medical) o fi prezentă doar în discursurile laudative ale unora…
Reamintim că, la acelaşi Spital (după ce presa a relatat un controversat caz cu un bărbat care stătea cu orele pe holul de la UPU), şefa Secţiei de Primiri Urgenţe a avut o replică celebră, cum că pacienţii ar trebui să fie mulţumiţi că îi mai găsesc pe doctori în unitatea respectivă şi că nu pleacă toţi în străinătate. Mai pe româneşte, pacienţii trebuie să suporte sau să îndure orice şi să bată temenele că doctorii respectivi sunt angajaţi în spitale.

<<Cu speranta ca m-am facut inteleasa si ca nu veti arunca in continuare cu noroi in cei care vor sa va ajute, va urez multa sanatate si va doresc ca atunci cand veti avea o urgenta sa mai fie cineva acolo care sa va ajute!>> (dr. Maria Tălmăcel medic coordonator CPU Roman) – sursa romanulfinanciar.ro

Vom reveni.
Daniel VINCA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu