vineri, 19 mai 2017

Vizita ministrului Sănătăţii la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman

Vizita ministrului Sănătăţii la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman

vizita ministru micu 2Primarul Lucian Micu a participat vineri, 19 mai, în cadrul vizitei pe care ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a efectuat-o la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, la întâlnirea cu medicii şi conducerea unităţii medicale. Cu această ocazie, primarul Lucian Micu i-a prezentat şi înmânat ministerului Sănătăţii o listă cu principalele probleme şi soluţii identificate la nivel local pentru creşterea actului medical. Totodată, edilul a insistat asupra faptului că s-au demarat o serie de proiecte de îmbunătățire a infrastructurii sanitare pentru care este nevoie de cofinanțare din partea Ministerului Sănătății.
În acelaşi timp, conducerea Primăriei şi cea a Spitalului au făcut apel la urgentarea demersurilor pentru repunerea în funcţiune a ambulanţei SMURD dotată cu aparatură şi personal pregătit pentru a salva vieţi pe teren, la locul intervenţiei. „I-am solicitat ministrului Florian Bodog deblocarea imediată a activității SMURD, dar și plata personalului care deservește această unitate extrem de importantă pentru salvarea de vieți omenești. După cum știți, municipiul Roman beneficiază de o ambulanță SMURD, foarte bine dotată, care este însă inoperabilă din cauza hățișului legislativ. În altă ordine de idei, i-am prezentat ministrului o listă cu peste 30 de repere, listă deschisă de un computer tomograf, aparate pentru sălile de operații și blocuri operatorii, incubatoare pentru nou născuți, dar și mese de operații, aparatură de care Spitalul Municipal Roman are nevoie urgentă. În ceea ce ne privește, noi am asigurat partea de cofinanțare, de 10%, prin Hotărâre de Consiliu Local, rămâne să vedem decizia ministrului de a aproba aceste investiții și de a aloca și sumele necesare. Nu în ultimul rând, ca urmare a faptului că în acest an, alocările bugetare pentru Compartimentul Primiri Urgente sunt mai mici cu aproape 50% față de anul trecut, i-am solicitat ministrului Sănătății alocarea de fonduri suplimentare, cel puțin egale cu cele din 2016, pentru că romașcanii sunt cetățeni de același rang cu cei din alte județe, iar sănătatea nu are culoare politică. vizita ministru micu 1
În ceea ce privește finanțarea europeană pentru acest domeniu, i-am prezentat ministrului propunerile noastre privind modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului de specialitate, proiect întocmit de specialiștii Spitalului și cei ai Primăriei și pe care îl vom depune imediat ce axele de finanțare se vor deschide, solicitând, și aici, cofinanțare din partea ministerului. Îmi exprim convingerea că vizita ministrului Sănătății va avea efecte benefice pentru romașcani și că nu a fost doar o deplasare în interes electoral. În ceea ce mă privește, vă asigur că vă voi informa cu promptitudine cu privire la deciziile pe care ministrul le va lua, referitoare la solicitările romașcanilor”, a declarat primarul Lucian Micu.
Comunicat de presă al Primăriei Roman
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu