joi, 11 mai 2017

Marius Neculai: „Infrastructura rutieră şi pietonala din Roman pot arăta mult mai bine!”

Marius Neculai: „Infrastructura rutieră şi pietonala din Roman pot arăta mult mai bine!”

infrastructura rutiere marius neculai 1Cred şi îmi asum că reabilitarea infrastructurii rutiere şi pietonale se poate face după standarde europene. Mai bine facem mai puţin, decât în fiecare an să peticim. Vom reabilita poate mai puţin, dar atunci când veţi intra pe o stradă modernizată în mandatul meu, veţi uita că sunteţi în România. A reabilita o stradă, presupune multă responsabilitate. Totul începe de la semnalizarea lucrărilor, evitarea riscurilor de accidente, pregătirea de şantier care se vor face cu mijloace de protecţie şi semnalizare conform normelor europene.
O lucrare va fi semnalizată corespunzător şi strident pe o distanţă de cel puţin 100 m. Caietele de sarcini vor fi astfel întocmite încât soluţiile ieftine şi nerezistente să fie evitate. Vom cere proiectanților să propună doar acele materiale de ultima generaţie, ale căror caracteristici tehnice permit cererea de garanţii pe perioade lungi. infrastructura rutiere marius neculai 2
Diferenţa de nivel intre trotuare şi partea carosabilă nu trebuie să mai pună în pericol părţile inferioare ale autoturismelor. Intersecţiile vor fi prevăzute cu zone de protecţie a pietonilor, pentru că pe drumurile noastre mai circulă şi şoferi neatenţi.
În zonele rezidenţiale vom gândi parcări şi pentru persoanele cu dizabilităţi dar mai ales pentru vizitatori. Accesul la parcările publice se va face pe sistemul vigneta în două sau trei culori şi număr.
Iluminatul cu led trebuie să asigure confort şi economie.
Puterea lămpilor trebuie să fie suficient de mare, astfel încât, dacă am zbura noaptea cu avionul de la Bucureşti la Iaşi să putem identifica cu uşurinţă unde se află oraşul nostru. Primarul de municipiu trebuie să fie un exemplu pentru primarul de comună şi nu invers.
Ca să ne permitem toate acestea, trebuie ca bugetul de investiţii al Romanului care astăzi e 5.180.000 lei (sub 5% din total) să fie mult mai mare decât bugetul de investiţii al comunei Cordun care e 4.210.500 (30% din total). Astăzi lucrurile nu stau tocmai bine la Roman şi lucrurile trebuie şi pot fi schimbate.
Marius Neculai – candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu