luni, 8 mai 2017

Lucian Micu, făcut praf chiar de PNL Roman! „Când vorbeşte bona, copilul mic trebuie să tacă!”

Lucian Micu, făcut praf chiar de PNL Roman! „Când vorbeşte bona, copilul mic trebuie să tacă!”


Încercând să-l ajute pe cel care tocmai a fost nominalizat drept propunerea PNL Roman pentru candidatura la funcţia de primar (alegerile anticipate din 11 iunie 2017) unii lideri sau responsabili cu comunicarea de la respectiva organizaţie reuşesc contra-performanţa de a-i aduce deservicii vizibile lui Lucian Micu.
Iar în condiţiile în care adversarii aruncă deja pe piaţă diverse etichete care să acrediteze ideea că Micu ar fi un primar interimar de paie, ghidonat de fapt de ex-primarul Laurenţiu Leoreanu, scăpările fix în acest sens nu fac decât să erodeze la temelia imaginii interimarului de azi şi candidatului de mîine.
Din categoria unor astfel de perle face parte şi comunicatul remis sâmbătă de organizaţia PNL Roman, în care sunt de toate pentru toţi numai un mesaj al candidatului pentru cetăţeni/alegători NU!
Vedeţi imaginea de mai jos:

Deci, avem:
1.informaţia principală cum că Micu va candida – corect
2.informaţii secundare – CV, experienţă, familie – corect
3.declaraţia fostului primar (şef de organizaţie, vector etc) – corect
Nu avem:
-o declaraţie fie şi de două rânduri, un mesaj din partea celui nominalizat – total neprofesionist pentru ceea ce înseamnă reguli şi bune practici în comunicare. 
Forţând comparaţia, seamănă cu comunicatul unei entităţi în care marele şef anunţă că a trimis buldozeristul să acopere o groapă. Clar că nu e nevoie şi de declaraţia lui Dorel! Sau că a trimis femeia de serviciu să dea cu mătura pe hol. La fel de clar că nu aşteaptă nimeni declaraţia Tanţei!
Poate că la PNL Roman chiar Tanţa scrie aceste comunicate (total în afara regulilor conceptului) dar atunci te întrebi dacă supervizează cineva (şi CINE?) astfel de aberaţii?
Sau poate că în echipa construită în ultimii ani la PNL Roman s-a încetăţenit ideea că indiferent despre ce este un comunicat de presă, “singurul care vorbeşte este doar el, Laurenţiu Leoreanu”.
Schingiuirea regulilor de comunicare cu astfel de strategii monoteiste nu fac decât să-I sape imaginea lui Micu, la temelie, chiar din interiorul echipei care ar trebui să-l susţină.
Iar dacă adversarii bat şi vor bate monedă pe idea “Micu este un primar de paie, de asta îl vrea Leoreanu drept moştenitor la Primărie”, unii jurnalişti care au observat detaliul din comunicatul-aberaţie au concluzionat că e vorba de un principiu vechi, “copilul mic trebuie să tacă atunci când bona vorbeşte”.
Rămâne întrebarea dacă pe afişele electorale cei de la PNL Roman „vor risca” să treacă numele lui Lucian Micu sau, după modelul consacrat deja, vor menţiona „recomandat de Laurenţiu Leoreanu” şi vor pune doar poza fostului primar? Sau nu ar fi de mirare să se încerce şi obţinerea unei dispense pentru buletinul de vot şi, după modelul unor nume biblice, în loc de Micu alegătorii să găsească „Cel Miruit de Leoreanu”… 
Daniel VINCA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu