marți, 16 mai 2017

Nu s-a văzut în România așa ceva! Deputatul Iulian Bulai a scos din curtea unui bătrân sinistrat trei căruțe cu mâl

Nu s-a văzut în România așa ceva! Deputatul Iulian Bulai a scos din curtea unui bătrân sinistrat trei căruțe cu mâl

bulai carute cu mal 1Deputatul USR Iulian Bulai face un gest care va surprinde pe toți românii.
Nicio publicație nu a mai redat până acum o astfel de faptă a unui parlamentar român. Comuna Văleni a fost grav afectată de viiturile stârnite de ploile din zona Roman.
Foarte multe gospodării au fost afectate. Deputatul Bulai a renunțat luni, 15 mai, la Parlament și a fost la Văleni unde scos mâlul din casele oamenilor. Nu l-a îndemnat nici un superior să facă așa ceva, doar sufletul.
Pe paginile sociale ale celorlalți parlamentari de Neamț nu a apărut nici măcar un mesaj de solidaritate cu sinistrații.
„Astăzi trebuia să fiu în Parlament, dar am venit la Văleni, Neamț.
Viitura de sâmbătă seara a afectat zeci de locuințe. Astfel că zeci de localnici luptă să-și salveze bunurile ce au mai rezistat după viitură. Imaginile sunt mai grăitoare decât orice v-aș putea descrie eu.
Acum, mai mult ca niciodată, nemțenii trebuie să dea dovadă de solidaritate. Acești oameni au nevoie de ajutor, le-au fost distruse grădinile, iar curțile și locuințele sunt pline de nămol. Orice mână de ajutor este așteptată de localnici. Dacă vedeți acest mesaj și sunteți din apropiere, haideți să îi ajutăm pe acești oameni.bulai carute cu mal 2
Vă rog să luați legătura cu domnul primar Gheorghe Murariu, din Văleni, la număr de mobil: 0765057880. El vă va spune care sunt urgențele și cum puteți ajuta. Vă aștept să dăm speranță celor loviți de furia naturii!
Sunt localnici neajutorati care ar vrea sa plătească pe cineva sa ii ajute sa scoată mâlul din curți și case, dar nici asa nu găsesc persoane.
bulai carute cu mal 3Colac peste pupăză, primarul spune ca nu se poate apuca sa curețe zonele afectate puternic pentru ca nici acum, dupa doua zile de la viitura, nu a ajuns comisia care trebuie sa evalueze pagubele. Si spune ca trebuie sa o astepte, pentru ca risca sa nu primeasca despăgubirile.
Domnule prefect, trimitem comisia de evaluare la Văleni?
Pe de alta parte, localnicii nu au asigurate locuințele împotriva dezastrelor naturale. Doar 13% dintre nemțeni au încheiate aceste asigurări obligatorii, ceea ce înseamnă că suntem descoperiți împotriva naturii.
Alături de consilierul meu, am scos din curtea unor bătrâni trei căruțe de mâl cleios adus în curtea și anexele lor gospodărești de viitură.
Treabă mai este! Cei care puteți da o mana de ajutor, faceți-o, bătrânii din Valeni va așteaptă!” – deputat USR de Neamț Iulian Bulai
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu