sâmbătă, 13 mai 2017

Marius Neculai: „Voi investi în ceea ce îşi doresc tinerii pentru a rămâne acasă și vârstnicii pentru a fi liniștiți!”

Marius Neculai: „Voi investi în ceea ce îşi doresc tinerii pentru a rămâne acasă și vârstnicii pentru a fi liniștiți!”

marius neculai investitii proiecteTrebuie să investim în ceea ce îşi doresc tinerii pentru a rămâne acasă, vârstnicii pentru a fi liniştiţi, adică avem nevoie de investiţii proactive
Romanul trebuie să identifice acele elemente care să îl particularizeze şi care să îl ajute să stârnească interesul tinerilor, investitorilor, vizitatorilor, al tuturor.
Aici este loc să gândim şi să propunem o multitudine de proiecte şi eu îmi doresc să nu fiu singur în acest demers. Cred că lansarea unui concurs în care să stârnim viziunea fiecărui romaşcan poate fi de bun augur.
Reabilitare Piaţa Centralămarius neculai investitii proiecte 4
Una dintre priorităţi este zona Piaţa Centrală, care nu a beneficiat de atenţia autorităţilor de până acum. În acea zonă pulsa inima oraşului, înainte ca oameni cu viziune mai degrabă distructivă să radă de pe faţa pământului elemente de identitate locală care ne defineau. Pe acolo trecea Strada Mare, a unui oraş – târg cu un pronunţat caracter comercial, pitoresc şi efervesccent. Cred că reabilitarea zonei, poate porni de la această temă şi anume: refacerea ambientului comercial interbelic prin suprapunerea elementelor specifice unui comerţ civilizat cu elemente de specificitate locală din perioada romantică a urbei. Vom începe reabilitarea “potcoavei” şi a Halei Centrale şi vom realiza ridicarea standardului de comercializare a produselor agro-alimentare, după modelul unor pieţe celebre din Europa. Cred că a venit timpul să nu mai facem comerţ pe tarabă, în frig sau zăpuşeală.
Cred că pe locul actualei pieţe putem ridica construcţii P+1, care să împrumute elemente de arhitectură interbelică, cu spaţii special gândite pentru micii comercianţi de legume, fructe, preparate din carne sau produse manufacturate, astfel încât preţurile şi calitatea serviciilor oferite de aceştia să atragă consumatorii către produsele veritabile româneşti. Spaţiile rezultate la etaj le putem oferi tinerilor sau acelora care vor să iniţieze activităţi comerciale de tip start-up. Astfel vom putea crea o piaţă ca în frumoasele oraşe europene cu multiple funcţionalităţi, cu o zonă de promenadă, cu potenţial de atragere de turişti. Trebuie să îi redăm Romanului ceea ce a avut mai frumos şi mai de preţ şi cu siguranţă vom fi admiraţi.
Centru multiculturalmarius neculai investitii proiecte 3
Un alt proiect obligatoriu pentru Roman îl reprezintă realizarea unui centru multicultural cu săli multifuncţionale pentru spectacole, proiecţii de filme, activităţi educaţionale, săli pentru seminare, workshopuri, întâlniri motivaţionale, cursuri.
Este obligatoriu ca activitatea de recreere şi cea cultural - artistică să beneficieze de un spaţiu indoor adecvat. Este un proiect mare dar obligatoriu pentru Roman. Trebuie să îi transformăm pe romaşcani în gazde de evenimente culturale şi nu oaspeţi ai mărilor oraşe din jur. O infrastructură corespunzătoare, poate atrage trupe de teatru renumite din ţara sau străinătate, poate facilita organizarea în condiţii optime de festivaluri sau concursuri pentru copii, poate permite proiecţia în sistem franciza a ultimelor noutăţi cinematografice şi multe altele. Dacă e să calculăm cât ne costă deplasarea până la un astfel de centru la Iaşi, Bacău sau Piatră Neamţ, cred că avem răspunsul la cerinţă de oportunitate.
Parc tematicmarius neculai investitii proiecte 2
Un alt proiect pe termen mediu ar putea reprezenta transformarea Parcului Municipal într-un parc tematic, pentru care vom iniţia un concurs de proiecte. Imaginaţi-vă cum va fi în viitor când copii vor parcurge un traseu pe o pasarelă suspendată care să traverseze zone cu un explicit caracter istoric şi educaţional: Cetatea dacică Smirodava, Palisadă lui Roman I şi Alexandru cel Bun, Bastionul lui Ştefan cel Mare, circuit care se poate termina cu un frumos loc de joacă şi atracţii mecanizate.
Alte proiecte mari ce le avem în vedere:
        - Campus pentru tineri
        - Club al oamenilor de afaceri
        - Centru expoziţional
Multe alte propuneri de proiecte vor veni pe parcurs din partea cetăţenilor, administraţia urmând să efectueze o selecţie a acestora, apoi să realizeze studii de fezabilitate, iar pe cele mai importante să le includă în lista de priorităţi de finanţare.”
Marius Neculai – candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu