joi, 18 mai 2017

„Roman 2020” - Nicio stradă fără asfalt! Primarul Lucian Micu a demarat un ambițios program de asfaltare și reparații străzi

„Roman 2020” - Nicio stradă fără asfalt! Primarul Lucian Micu a demarat un ambițios program de asfaltare și reparații străzi

poza lucrari micuUnul dintre principalele obiective asumate de primarul Lucian Micu, prin programul ”Roman 2020”, îl reprezintă reabilitarea integrală a infrastructurii rutiere din oraș. Primul pas pentru atingerea acestui obiectiv a fost făcut deja, prin demararea programului multianual de întreținere, asfaltare și reparații străzi.
Astfel, în 2017 și 2018, pe cel puțin 68 de străzi din Roman se vor executa lucrări specifice. Suprafața totală pe care se va interveni este una impresionantă, de peste 100.000 de m.p., pentru lucrările de asfaltare integrală, cu covor asfaltic, urmând ca în anul 2019 să se mai execute lucrări similare pe alți 50.000 de m.p. Printre străzile care vor beneficia de covor asfaltic se numără Aprodu Arbore, Aviatorilor, C.A.Rosetti (tronson Tineretului – Bogdan Dragoş), Dumbrava Roşie, Dr. Koch, Dr. Ghelerter, 22 Decembrie, Martir Cloşca, Ogoarelor, Parcului, Roman Vodă, Mihail Zira, Eroilor, Dogrogeanu Gherea (spate Spital – Mihai Eminescu). Costul estimat al acestor lucrări este de 3,8 milioane de lei.
Pe alte 31 de străzi, începând din acest an, se vor executa lucrări de întreținere, costul total al acestora fiind de 430.000 lei. Lucrările presupun așternerea a unul, sau două straturi de asfalt, cu o garanție de cel puțin doi ani.
Important este să avem o infrastructură de calitate, care să satisfacă atât nevoile romașcanilor, dar și pe cele ale celor care tranzitează orașul. De aceea am gândit un program multianual de întreținere, reparații și asfaltare, în consonanță cu bugetul local. Iar dacă vorbim de bani publici, vreau să reamintesc faptul că am luat decizia să monitorizez fiecare lucrare în parte, iar acolo unde lucrările nu sunt de calitate, voi cere refacerea lor. De altfel, și personalului tehnic din primărie i-am cerut să nu recepționeze lucrări de proastă calitate. Cât timp voi fi primar, nimeni nu o să-și bată joc de banii romașcanilor”, a declarat primarul Lucian Micu.
Anul acesta, una dintre principalele artere care va intra în reparații capitale este strada Eternității, pe care se vor executa lucrări la infrastructura rutieră, la cea pietonală, dar vor fi create și cca. 80 de noi locuri de parcare. Concomitent, vor fi realizate trotuare pietonale pe o suprafață de 2.000 de m.p., dar și trotuare carosabile, în suprafață de 450 de m.p. Spațiile verzi nou create vor ocupa o suprafață de peste 700 de m.p.
Comunicat de presă
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu