marți, 16 mai 2017

Unitate în diversitate la PNL Neamţ: Cozmanciuc – cu Buşoi; Ţapu, Leoreanu, Chitic – cu Orban!

Unitate în diversitate la PNL Neamţ: Cozmanciuc – cu Buşoi; Ţapu, Leoreanu, Chitic – cu Orban!


PNL Neamţ e şi „hăis” şi „cea” în ceea ce priveşte opţiunea pentru viitorul şef naţional al PNL. În timp ce preşedintele Mugur Cozmanciuc declara acum câteva zile la Roman că, indiferent de opţiunea delegaţiei din Neamţ, toţi membrii echipei respective vor susţine unitar un singur candidat, faptele şi fotografiile demonstrează cu totul altceva.
Astfel, astăzi, Mugur Cozmanciuc a fost unul dintre cei care l-au însoţit pe Cristian Buşoi la depunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte PNL şi liderul PNL Neamţ apare şi într-o poză de colecţie de la eveniment:

Pe de altă parte, încă de acum câteva zile circula în spaţiul public o poză care reprezenta o parte a echipei lui Ludovic Orban şi printre acei susţinători apăreau ceilalţi doi parlamentari de Neamţ, senatorul Eugen Ţapu şi deputatul Laurenţiu Leoreanu:

Mai mult, în urmă cu două zile, Organizaţia Municipală PNL Piatra Neamţ (condusă de primarul Dragoş Chitic) a dat un semnal public de susţinere a lui Orban. Iar cum PNL Piatra Neamţ nu prea iese din cuvântul senatorului Ţapu, respectiva poziţionare nu a mirat pe nimeni…

Clar este că rezultatul alegerilor de la Bucureşti ar putea da un semnal pentru viitorul organizaţiei nemţene. Dacă opţiunea lui Cozmanciuc se dovedeşte perdantă, probabil că vor prinde curaj cei care sunt în faza „ascuţit cuţite” şi vor avea şi sprijinul sau măcar acordul tacit al lui Orban din poziţia de preşedinte.
La fel de valabilă este – cel puţin teoretic – şi ipoteza ca Buşoi să fie câştigătorul. Caz în care rămâne de văzut dacă Mugur Cozmanciuc va ţine, la rândul său, un curs despre noţiunile de „echipă” şi „unitate” sau va accepta, ca şi până acum, „unitatea în diversitate”, adică sintagma care pentru orice partid serios poate duce spre haos, anarhie, indisciplină.
D.VINCA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu