joi, 11 mai 2017

Medic anti-vaccinare din Italia, exclus din Ordinului Medicilor

Medic anti-vaccinare din Italia, exclus din Ordinului Medicilor

Data ultimei actualizari: 10/05/2017

Autoritatile locale din Italia au inceput sa ia masuri urgente la nivel local pentru respectarea programelor de vaccinare, relateaza presa din Peninsula.
Intr-un moment in care rata vaccinarilor este in cadere libera, autoritatile din provincia Emilia Romagna au actionat primele, urmate apoi si de alte provincii.
Cotidianul.ro scrie ca in Trieste, autoritatile au decis ca inscrierea copiilor la scoala sa fie posibila doar in cazul in care acestia sunt vaccinati. Decizia a fost contestata in justitie de doua familii, care au castigat in prima instanta, insa apelul a fost pierdut, motivarea aratand ca autoritatile din Trieste au actionat in acord cu legislatia nationala.
Tot din Italia vine si informatia excluderii din Ordinul italian al Medicilor, a unui medic cunoscut pentru campania sa impotriva vaccinarii. Este vorba de doctorul Roberto Gava, exclus din randul Ordinului Medicilor din provincia Treviso (Venetia). Specialist in cardiologie, farmacologie clinica si toxicologie medicala, Gava a scris mai multe articole in care propune metode alternative de vaccinare, mai scrie sursa mentionata.
Decizia Ordinului Medicilor este o premiera in Italia si se inscrie pe linia adoptata de Ministerul Sanatatii, care a initiat campanii de sensibilizare si a sustinut masurile pentru vaccinare obligatorie luate in mai multe regiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu