joi, 25 mai 2017

Marius Neculai: „Spitalul Municipal Roman are nevoie de un program coerent de investiții!”

Marius Neculai: „Spitalul Municipal Roman are nevoie de un program coerent de investiții!”

marius neculai 2„Infrastructura spitalicească merită o dezvoltare firească.
Spitalul Municipal Roman are nevoie de un program coerent de investiţii astfel încât actul medical să poată beneficia de infrastructură corespunzătoare. Avem nevoie de foarte multe lucruri dintre care am să enumăr:
1. Centru imagistica. Există o axă cu finanţare europeană pentru acest lucru. Mă voi asigura că vom avea parte de un proiect bine scris şi vom obţine finanţare pentru dotarea spitalului cu un aparat propriu Computer tomograf dar şi unui aparat de Rezonanţă magnetică unde pacienţii să aibă acces la aceste investigaţii.
2. Aparatură modernă pentru blocurile operatorii. Există un Program la Banca Mondială pentru dotarea blocurilor operatorii şi secţia terapie intensivă. Este nevoie de o investitie pentru constructia unui nou bloc operator care sa respecte fluxurile si standardele europene si care sa indeplineasca conditiile necesare mentinerii acreditarii.
3. Centru de recuperare. Bazinul de înot împreună cu secţia de recuperare a spitalului – au potenţial pentru crearea unui centru modern de recuperare medicală şi fizio -hidro- kinetoterapie
4. Sistem de transport a analizelor medicale din CPU şi ATI prin poştă pneumatică, către laboratorul de analize pentru reducerea timpului de transport al analizelor în cazurile urgentelor medicale şi eficientizarea activităţii personalului medical.marius neculai 1
5. Sistem pneumatic de transport lenjerie. În prezent tubulatura de transport este nefuncţionala iar infirmierele transportă inadecvat, lenjeria către spălătoria spitalului aflată în alt corp de clădire.
6. Secţia de pediatrie trebuie mutată în apropierea CPU. În situaţiile de urgenţă în care sunt implicaţi copii, aceştia sunt aduşi în CPU şi ulterior transferaţi către secţia de pediatrie aflată în incinta spitalului vechi. Copii ce necesită investigaţii radiologice sunt transportaţi cu maşina spitalului indiferent de anotimp la radiologia spitalului municipal. Există riscuri la care copii nu trebuie supuşi.
7. Trebuie regândite fluxurile şi reaşezate secţiile, printr-o consultare eficienţa cu colegii din spital. Dacă reuşim să mutăm secţia de pediatrie, putem crea un centru pentru pacienţii în vârstă fără familie cu afecţiuni grave şi care nu sunt asiguraţi.
8. Centrul de paleatie trebuie externalizat. Mutate cele 10 paturi insuficiente din spital, apoi suplimentate şi încheiate colaborări cu asociaţiile caritabile şi instituţiile de cult, pentru rezolvarea acestei probleme.
9. Policlinica trebuie renovată printr-un Parteneriat Public – Privat. Din păcate aşa cum se prezintă acum nu îndeplineşte condiţiile de eligibilitate. Trebuie refăcute schiţele pentru spaţiile comune care nu mai corespund cu planurile vechi, practic realizăm un releveu nou şi trebuie să ne asumăm împreună, o modernizare a acestei clădiri, Urmează să ne consultăm.
10. Următoarele secţii NU au fost renovate niciodată şi au rămas în urmă din acest punct de vedere: ORL, Recuperare, Anatomie patologică.
Vom implementa un sistem de transport al analizelor medicale din CPU și ATI către laboratorul de analize prin sistem poștă pneumatică.
Vom renova policlinica transformând-o într-un centru medical ultramodern.
Reabilitarea blocului operator chirurgie la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Mai multe detalii găsiți aici: http://mariusneculai.ro/
Marius Neculai – candidat PSD pentru funcția de primar al municipiului Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu