vineri, 20 noiembrie 2015

Sentinta care zguduie din temelii UMF Iasi! Un renumit profesor, condamnat pentru fantezii cu studente!



• Sentinta data ieri este de-a dreptul surprinzatoare: cel mai pervers profesor universitar iesean a scapat de puscarie • Renumitul profesor universitar a incercat sa oblige o studenta sa-i faca sex oral chiar intr-un amfiteatru de la universitate • Studenta nu a avut curajul sa se prezinte la proces, iar profesorul a primit o pedeapsa cu suspendare • Pentru tentativa de viol a fost achitat in totalitate • Judecatorii au considerat ca nu-i corect sa fie pedepsit pentru luare de mita

Ieri, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis condamnarea celui mai pervers profesor universitar de la Universitatea de Medicina Gr. T. Popa din Iasi. In mod cu totul surprinzator, judecatorii l-au scapat de puscarie pe Dumitru Paduraru. Acesta a primit o pedeapsa cu suspendarea executarii, in conditiile in care infractiunile pentru care a fost judecat sunt destul de grave. Dupa cum au anuntat deja reporterii BZI intr-un material publicat in urma cu cateva zile, instanta a pus in discutie schimbarea incadrarii juridice din luare de mita in folosirea abuziva a functiei in scop sexual.

Astfel, ieri, judecatorii au schimbat incadrarea juridica si l-au condamnat pe Dumitru Paduraru doar pentru folosirea abuziva a functiei. Pentru aceasta infractiune a primit o pedeapsa de un an de inchisoare. De asemenea, a fost condamnat si pentru santaj, la doi ani de inchisoare. Pentru toate infractiunile de tentativa de viol pentru care a fost trimis in judecata, instanta a dispus achitarea lui Dumitru Paduraru. In acest context, pedeapsa finala este de doi ani si patru luni de inchisoare, cu suspendarea executarii. Practic, nu va sta nicio zi in spatele gratiilor. Pare a fi o solutie destul de blanda. Contactat telefonic, avocatul Eugen Popescu, aparatorul lui Paduraru, a refuzat sa comenteze solutia instantei.

Dumitru Paduraru a fost trimis in judecata pentru: luare de mita, tentativa de viol si santaj. Rand pe rand, acesta a incercat sa demonteze toate acuzatiile in fata instantei de judecata. "În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: in zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, în calitate de coordonator al disciplinei Anatomie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi, inculpatul Paduraru Dumitru a încercat sa întretina relatii intime, iar ulterior, relatii de aceeasi natura cu o frecventa saptamânala, în tot cursul semestrului al doilea al anului universitar 2014-2015, cu o studenta de la Facultatea de Farmacie (denuntatoare în cauza), prin constrângerea psihica a acesteia, efectuata prin amenintarea cu faptul ca nu va putea promova altfel examenul la disciplina Anatomie (pe care urma sa-l sustina cu el, în calitate de profesor examinator, cel mai târziu în vara anului 2015, cu ocazia reexaminarii), precum si prin promisiunea ca, în calitate de membru al comisiei de admitere la Facultatea de Medicina Generala din cadrul UMF Iasi, îi va facilita acesteia promovarea examenului de admitere în cadrul acestei facultati", se arata in rechizitoriul DNA.

Si-a dat seama ca studenta i-a facut plangere, dar nu s-a oprit

Procurorii au constatat un lucru cu totul infiorator: profesorul a incercat sa o oblige pe studenta de 19 ani sa-i faca sex oral, chiar in fata ofiterilor de politie din cadrul DNA Iasi. Practic, politistii se aflau intr-o masina parcata in fata biroului pe care profesorul il avea la Institutul de Anatomie din cadrul UMF. In momentul in care a vazut pe geam masina respectiva parcata acolo, si-a dat seama ca este ceva suspect si a intrebat-o imediat pe studenta daca a anuntat pe cineva de ceea ce ii cerea el. Era o masina simpla, fara inscriptii de institutii. A fost speriat pentru cateva clipe, dupa care si-a revenit, in momentul in care studenta l-a asigurat ca n-a depus nicio plangere la politie. Pana si procurorii au ramas blocati, cand au vazut cat poate fi de perseverent profesorul, desi avea suspiciuni clare ca era monitorizat. A riscat totul.

"Perseverenta inculpatului in derularea activitatii infractionale este relevata si de faptul ca acesta a încercat, in repetate rânduri, sa intretina relatii sexuale cu victima, continuând activitatea infractionala, desi banuia ca ar putea fi înregistrat si chiar observând un autovehicul parcat in apropierea geamului biroului sau, care i s-a parut a fi suspect", au confirmat procurorii de la DNA Iasi. Suspiciunile cu privire la faptul ca studenta ar fi putut face o plangere au devenit tot mai clare pentru profesor, in momentul in care aceasta, desi parea speriata de solicitarile lui, se prezenta de fiecare data atunci cand era chemata. Un moment important in "relatia" celor doi s-a petrecut pe data de 26 ianuarie 2015. In ziua respectiva, a fost chemata de doua ori in biroul profesorului. O data in cursul diminetii si o data la ora 16:00. Cand a fost chemata prima data, profesorului de Anatomie i-a fost frica sa nu fie inregistrat. Astfel, i-a spus studentei sa-si dea jos ceasul de la mana. Ulterior, de frica sa nu se afle tot ce a facut, a amenintat-o cu moartea. Pedeapsa de ieri nu este definitiva. De asemenea, profesorul trebuie sa plateasca daune morale de 25.000 studentei pe care a hartuit-o sexual. 

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM
Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu