miercuri, 28 decembrie 2016

Sursa de sănătate din copacul care înfloreşte permanent

Sursa de sănătate din copacul care înfloreşte permanent

Dă culoare şi savoare deserturilor noastre, însă nu este numai un ingredient alimentar, cum am putea crede.
Cacaoa este un izvor de sănătate, un superaliment de ale cărui proprietăţi ar trebui să profităm din plin.
Considerat regesc, arborele de cacao, ce creşte în zonele tropicale din Africa, Asia, America Centrală și America de Sud are înălţimea de 4-8 metri, tulpina dreaptă şi frunze verzi tot timpul anului. Este un copac special, care înfloreşte pe parcursul întregului an, ale cărui flori cresc direct de pe trunchi şi nu de pe ramuri ca la alţi arbori.
cacao 1
Boabele de cacao conţin mai mult de 300 de compuși sănătoși şi au în proporţie de 40-60% grăsime solidă, cunoscută sub denumirea de unt de cacao. Untul de cacao conţine acizi graşi, acid strearic, acid oleic şi trigliceride. În plus, seminţele mai conţin cafeina şi teobromină, care au proprietăţi stimulatoare şi flavonoide, minerale, în special magneziu şi polifenoli.
Datorită conţinutului impresionant de antioxidanţi, cacaoa luptă împotriva radicalilor liberi, ajută la menţinerea unui ten tânar şi întăreşte sistemul imunitar, mărind rezistenţa organismului, de la boli uşoare până la cancer.
Iată care sunt beneficiile consumului de cacao:
1. Previne bolile de inimă şi menţine nivelul colesterolului sub control
Polifenolii care se găsesc în boabele de cacao ajută la scăderea tensiunii arteriale. Un alt compus care se găsește în boabele de cacao și care este benefic inimii este magneziul, care reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale și atacurile de cord.
2. Are efect antidepresiv şi previne bolile mintale
Boabele de cacao sunt considerate antidepresive naturale datorită conținutului de dopamină, feniletilamină și serotonină. Acestea favorizează circulaţia sanguină în creier, îmbunătățesc sănătatea mentală, atenuează depresia și induc bunăstarea psihică.
3. Previne diabetul de tip II
Pudra de cacao are proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea riscului de diabet de tip II. În plus, un consum regulat al acesteia poate controla nivelul de insulină.
4. Conferă energie
Boabele de cacao energizează organismul. O ceașcă de cacao poate oferi aceeași energie ca cea pe care o produce o cană de cafea.
5. Ajută în procesul de slăbire
Flavonoizii din cacao contribuie la creşterea numărului de enzime implicate în procesul de ardere a grăsimilor şi ajută la convertirea nutrienţilor în energie, de aceea este de real folos în lupta cu kilogramele în exces.
Te-ar mai putea interesa si:
Pomelo, un cocktail de sănătate
Aronia, fructul - minune cu cea mai puternică acțiune antioxidantă
Planta sfântă ce vindecă bolile și induce o stare de bună-dispoziție
Publicat în Natura
Etichete:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu