miercuri, 28 decembrie 2016

Hale, depozit logistic, sens giratoriu și parcare modernă – investiție de milioane de Euro, la Roman

Hale, depozit logistic, sens giratoriu și parcare modernă – investiție de milioane de Euro, la Roman

poza stire somaco investitieProiectul privind realizarea unui sens giratoriu și depozitului logistic, pe șoseaua de centură Roman Vest – intersecție cu b-dul N. Bălcescu, s-a aflat în dezbatere publică, autoritățile locale așteptând propuneri pentru completarea planurilor. Urmează elaborarea Planului Urbanistic Zona, avizarea acestuia și aprobarea în cadrul Consiliului Local Roman.
Obiectivele vor fi realizate de SOMACO GRUP PREFABRICATE S.R.L. și au fost discutate în cadrul legislativului local încă din această toamnă.
În zonă va fi realizată și o parcare de 45 de locuri, pentru TIR-urile care vor efectua transportul la depozitul logistic.
Tot pentru depozitul logistic, va fi realizată o parcare pentru autoturisme, de 50 de locuri.
Zona depozitului logistic va avea o suprafață de 5.760 de mp iar zona halelor industriale, pentru ca va fi vorba și de o dezvoltare a firmei, va fi împărțită în două. Va fi o hală industrială, în suprafață de 1.728 mp și o alată hală industrială, în suprafață de 2.304 mp.
Inițiatorii propun studierea unei suprafețe situate la intersecția bd. Nicolae Bălcescu cu Artera Roman Vest, pentru reglementarea amenajare sens giratoriu și construire accese, hale depozit logistic, împrejmuire, parcaje, platforme și utilități.
În luna noiembrie, firma SOMACO GRUP PREFABRICATE a solicitat Certificat de Urbanism pentru a analiza posibilitatea realizării unui sens giratoriu, construirii de accese, parcaje și hale depozit logistic în zona b-dului N. Bălcescu – Artera Vest. Certificatul de Urbanism a fost eliberat pe 15 noiembrie.
Autoritățile locale au declarat că varianta propusă pentru sensul giratoriu ar fi în curba de pe Artera Vest, dinspre stația de combustibil, în urcare pe b-dul N. Bălcescu, intersecția cu drumul spre podul de fier.
Investiția solicitată de SOMACO prefigurează perspectivele investiționale ale firmei, în Roman.
În cadrul ședinței CL Roman din 16 septembrie, a fost votat un proiect de hotărâre care se referea la concesionarea unei suprafețe de teren, de 16.000 mp, în strada Nicolae Bălcescu, fără număr, către SOMACO GRUP PREFABRICATE București, pe o perioadă de 25 de ani.
Este vorba de un teren, aflat în spatele fostei firme ANDANAS. Este terenul primăriei dar este mlăștinos și nu putea fi folosit la agricultură.
Este un noroc pentru comunitatea locală ca acolo să se facă o investiție de milioane de Euro, de către SOMACO, investiție care se concretizează într-un depozit și o linie de producție.
Este o nouă investiție și va fi o reamenajare a zonei. Este un succes în negocierile noastre cu SOMACO și salutăm această investiție importantă la Roman.
Pot să vă anunț că aceasta este doar un prim pas într-o colaborare mult mai largă care se anunță în perioada următoare”, declara Laurențiu Leoreanu.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu