miercuri, 28 decembrie 2016

Video. CEL MAI MARE AISBERG din istorie SE RUPE DE ANTARCTICA. Efectele sunt DEVASTATOARE!

Video. Cel mai mare aisberg din istorie se rupe de Antarctica. Efectele sunt devastatoare!

Efectele nedorite ale încălzirii globale au făcut ca temperaturile din Antarctica să crească în ultimii 100 de ani cu 3 grade Celsius. Aceasta a determinat desprinderea unei bucăţi de gheaţă din Antarctica, de dimensiuni impresionante, respectiv 700 kilometrii pătraţi.
Imaginile de pe satelit sugerează că ruptura a apărut în 2011, iar până în 2015 a ajuns la o lungime de 28 de kilometri. În 2016, aceasta a crescut cu 22 de kilometri. O echipă de cercetători din cadrul Operation Icebridge Survey al NASA s-a deplasat în noiembrie în zonă şi au concluzionat că ruptura a ajuns la o lungime de 112 kilometri şi o lăţime de 100 de metri.
Cercetătorii spun că aisbergul, denumit B31, este cel mai mare desprins vreodată din Antarctica şi este un semnal de alarmă asupra efectelor încălzirii globale. O altă urmare nedorită a desprinderii gheţarului este creşterea nivelului oceanelor cu 10 centimetri.
Aisbergul ar putea pluti aproape un an în apele oceanului, până când s-ar topi complet. Specialiştii de la NASA îi urmăresc în permanenţă traiectoria, iar datele sunt folosite pentru a avertiza navele asupra direcţiei în care se îndreaptă bucata de gheaţă.


Te-ar mai putea interesa si:
Iată cum Luna poate influenţa cutremurele!
3 lucruri mai puțin cunoscute despre spectacolul feeric al aurorei boreale
Existența universurilor paralele – un mister încă neelucidat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu