vineri, 30 decembrie 2016

Traian Băsescu, despre desemnarea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de premier: „Greşit, domnule Preşedinte!”





Traian Băsescu a reacționat, vineri, după desemnarea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de premier de către președintețe țării, și l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru maniera în care a făcut anunțul.
„Greşit, domnule Preşedinte!
Anunţarea desemnării Primului – ministru nu se poate face printr-un simplu comunicat.
Dacă tot aţi decis să faceţi o desemnare, fie ea şi nepotrivită, din respect pentru români, dar şi din respect pentru relaţia instituţională, era obligatoriu să faceţi acest anunţ extrem de important pentru România într-o declaraţie făcută de dumneavoastră personal de la Palatul Cotroceni.
Că la această declaraţie ar fi fost bine să fie alături de dumneavoastră şi desemnatul, este altă socoteală”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.
Totodată, fostul președinte este de părere că Iohannis nu generează, prin comportamentul său, relații instituționale corecte.
„Vă va fi greu să cereţi relaţii instituţionale corecte atât timp cât dumneavoastră nu le generaţi prin propriul comportament”, a adăugat Traian Băsescu.

Desemnarea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de premier, anunțată vineri

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu pentru funcția de premier. Grindeanu are la dispoziție 10 zile pentru a-și forma echipa guvernamentală și pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.
Anunțul desemnării premierului a fost transmis de Administrația Prezidențială, prin intermediul unui comunicat de presă, pe site-ul oficial.
”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, se precizează în comunicat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu