vineri, 23 decembrie 2016

„De la TRW Roman încasăm anual, la bugetul local, 1.300.000 lei, ca să nu mai fie comentarii!”

„De la TRW Roman încasăm anual, la bugetul local, 1.300.000 lei, ca să nu mai fie comentarii!”

poza stire trw roman incasariÎn cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Roman, de joi, 22 decembrie, a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se acordă facilități fiscale, pentru anul 2017, firmei TRW AIRBAG SYSTEMS S.R.L. Roman.
RW AIRBAG SYSTEMS S.R.L. Roman a făcut o solicitare Primăriei Roman cu scopul primirii de facilități fiscale în conformitate cu prevederile schemei de ajutor de minimis pentru stimularea atragerii de investiţii şi susţinerea dezvoltării economice durabile în municipiul Roman aprobată prin H.C.L. nr. 30 din 28.02.2013.
Pentru anul 2017, scutirile de impozite sunt:
1. scutirea de impozit pe teren pentru S.C. TRW AIRBAG SYSTEMS S.R.L. este de 18.466 lei , adică 4085 Euro;
2. scutirea de impozit pe clădiri este in suma de 159.175 lei adică 35.214 Euro.
Prezent la ședință, primarul Laurențiu Leoreanu ( n.r. până la data de 1 ianuarie 2017, după care predă mandatul de primar) a făcut câteva declarații vis a vis de această hotărâre adoptată în contextul, așa cum declară, „unor comentarii răutăcioase ale unor romașcani, în legătură cu facilitățile fiscale pe care le vom acorda”.
Vreau să vă spun că noi încasăm anual, de la TRW Roman, la bugetul local, suma de 1.300.000 lei, aproximativ 13 miliarde de lei vechi, și acordăm facilități de aproximativ 180.000 lei, adică aproape 2 miliarde de lei vechi. Oare nu este avantajos pentru municipiul Roman?
TRW este o firmă care contribuie din plin la bugetul local și spun cu toată încrederea că este printre puținele firme cu perspective de dezvoltare, anul viitor, prin extinderea producției și construirea unei noi fabrici.
Am auzit tot felul de voci care reproșează că acordăm facilități fiscale și vreau să-i asigur pe cei care comentează că nu au dreptate.
Anul 2017 va aduce o noua fabrică la TRW și, implicit, mai mulți angajați care vor câștiga un salariu. Noi, ca administrație locală, vom câștiga prin impozitele percepute, pe terenuri și salarii, plus cota de TVA pentru produsele realizate”, a declarat Laurențiu Leoreanu.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu