joi, 22 decembrie 2016

Leoreanu, nici o surpriză: a ales deputăția!

Site-ul zch.ro anunța încă de sâmbătă opțiunea lui Leoreanu pentru a pleca în Parlament. Sub titlul ”Nunți de aur la Roman” zch.ro a relatat, sâmbătă, 17 decembrie despre sărbătorirea unor cupluri de romașcani care au împlinit 50 de ani de căsnicie. În articol a fost citat și un fragment din discursul rostit la acea manifestare  de Laurențiu Leoreanu. Voalat, aluziv, apoi cu totul sincer, Laurențiu Dan Leoreanu a afirmat, pentru prima oară, că a ales să devină parlamentar, tocmai în această ocazie, a sărbătoririi nunților de aur romașcane. „În această vreme – și pentru dumneavoastră, care treceți pragul celor 50 de ani de căsnicie, dar și pentru  mine – a apărut un moment de cotitură. Dar eu spun că, împreună, și de pe poziții mai înalte, vom sluji mai bine romașcanii… Așa încât să nu aveți inima strânsă că fiul dumneavoastră, care și-a luat acum… examenul de bacalaureat, pleacă mai departe, să urmeze o altă misiune. El va face tot ce va putea ca să fiți mândri de el.”
Abia astăzi (luni) domnul Leoreanu a postat pe pagina sa de facebook mesajul de mai jos:
„Astăzi a fost o zi cu o mare încărcătură emoțională pentru mine, în Parlamentul României, acolo unde am preluat mandatul de deputat. Aș minți să spun că mi-a fost ușor, privind cu emoție toate lucrurile frumoase pe care le-am realizat împreună, dar zâmbesc privind spre viitor și spre toate lucrurile importante pentru Roman pe care le vom înfăptui de-acum înainte, mai mult și mai bine, cu puterea și determinarea care ne caracterizează!
Unii ar spune că e un sfârșit de drum și un nou început, dar realitatea este că e de fapt o continuare a unui proiect pe care noi, eu și cu dumneavoastră, l-am început acum aproape 9 ani! E un drum spre dezvoltarea și renașterea municipiului Roman! E un drum pe care continuăm să-l parcurgem împreună, în același mod, eu și dumneavoastră, echipa construită, familia noastră – a romașcanilor adevărați care luptă pentru comunitatea lor!
Nu plec, ci rămân! Rămân un luptător pentru valorile romașcane, așa cum mă știți! Nu e o îndepărtare a mea de oraș, ci din contră e o apropiere a Bucureștiului și a instituțiilor guvernamentale de Roman și de interesele acestei comunități.
Astăzi, mai mult ca oricând, vă simt puternic în inima mea, pe voi, toți acei care ați crezut în mine și care credeți în continuare alături de mine! Vom lupta pentru dezvoltarea continuă a Romanului, eu, voi și echipa care preia administrarea Primăriei, condusă de Lucian Micu, un om care mi-a arătat că e o soluție excepțională pentru a continua proiectele pentru oraș.
Împreună venim în fața dumneavoastră cu un singur scop – un Roman mai puternic!
Dar nu mi-e ușor, pentru că sufletul meu vă aparține atât de profund și anul acesta vreau să îl încheiem împreună. Drept urmare îmi voi depune mandatul de primar dupa data de 1 ianuarie, pentru ca noi să putem fi, așa cum am fost mereu în ultimii 8 ani, împreună și sărbătorind cu speranță și încredere trecerea dintre ani, ca o mare familie, cu lacrimi și zâmbete, cu dureri și bucurii, oameni frumoși ai acestui oraș.
Dumnezeu să binecuvânteze Romanul și pe romașcanii de pretutindeni!
Cu profund respect, Laurențiu Dan Leoreanu!”
De ce a ales domnul deputat maniera aceasta de a-și face publică opțiunea nu știm, dar nu e o dovadă de respect mai ales față de presa romașcană, la care a făcut de atâtea ori apel. În rest, cum spuneam, nici o surpriză, era limpede ce va urma, iar discursul ținut sâmbătă în fața bătrânilor și – mai ales – în prezența presei spunea totul încă de atunci. Mai puțin care sunt avantajele și dezavantajele funcției de deputat.
Dan Ailincăi
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu