sâmbătă, 4 februarie 2017

„Autostrada Iași-Târgu Mureș este un proiect ignorat de parlamentarii PSD! Nu sunt interesați de dezvoltarea Moldovei”

„Autostrada Iași-Târgu Mureș este un proiect ignorat de parlamentarii PSD! Nu sunt interesați de dezvoltarea Moldovei”

adevarul despre autostradaDeputatul Laurențiu Leoreanu spune adevărul despre Autostrada Iași – Târgu Mureș.
„Este de neînțeles cum unul dintre cele mai importante proiecte de care are nevoie zona Moldovei, autostrada Iași - Târgu Neamț - Târgu Mureș, a fost ignorat de cei de la PSD. Concluzia este următoarea: Guvernul PSD nu a trecut autostrada în buget, în planul de investiții și nu sunt interesați de acest obiectiv și dezvoltarea Moldovei.
Situația stă în felul următor: parlamentarii PNL din județul Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Suceava și Botoșani au depus un amendament la legea bugetului de stat în care au cerut bani pentru autostrada Unirii. Amendamentul a fost asumat de către Grupurile reunite al PNL din Camera Deputaților și Senat. Amendamentul pus aici în discuție a fost susținut de către Marius Bodea, membru PNL al Comisiei de Transporturi, care a avut o argumentație solidă și pe măsură, ale cărei concluzii creionau clar faptul că construcția autostrăzii Târgu Mureș - Iași - Ungheni ar însemna șansa refuzată de dezvoltare a zonei Moldovei.
Dovada dezinteresului celor de la PSD, pe perioada în care au fost prezentate argumentele, s-a materializat în comentarii malițioase, de genul: ”Declarațiile politice nu se fac aici, în cadrul comisiilor”. Mai mult chiar, unii parlamentari de la PSD, care nu au susținut amendamentul și nici nu cred ca înțeleg necesitatea proiectului...nu au avut nimic de adăugat în timpul dezbaterii, au comentat...
Da, parlamentarii liberali din Neamț nu au fost prezenți la ședința Comisiei de Transporturi, pentru că nu sunt membri în această comisie, dar amendamentul a fost asumat de PNL, așa cum am precizat mai sus, și Marius Bodea a fost mandatat de grupul PNL să prezinte argumentele pentru necesitatea realizării acestui proiect.
Parlamentarii PSD au votat împotriva acestui amendament, iar acum mimează preocuparea. Dacă erau cu adevărat interesați și nu uitau că sunt acolo pentru a reprezenta interesele cetățenilor ar fi votat pozitiv, așa cum procedat colegii lor din Comisia de Educație unde amendamentele PNL au primit aviz pozitiv.
Parlamentarii PSD, mai ales cei din Moldova, ar trebui să voteze pozitiv proiectul autostrăzii Iasi - Târgu Mureș ca așa să dea dovadă că iubesc Moldova și pe cei care i-au ales.”
Comunicat de presă al deputatului PNL de Neamț Laurențiu Leoreanu
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu