joi, 16 februarie 2017

La mulți ani, domnule profesor Alexandru C. Ionescu!

La mulți ani, domnule profesor Alexandru C. Ionescu!

profesor ionescu la multi aniS-a născut pe 16 februarie 1932, în comuna Poienari, județul Neamț. După terminarea studiilor, a fost profesor la Şcoala Generală Moldoveni, ulterior director de Şcoală şi de Cămin Cultural.
În anul 1968 a fost numit director la Casa de Cultură Municipală din Roman, instituţie aflată atunci într-o clădire de pe str. Ştefan cel Mare.
În anul 1971 a fost transferat la Biblioteca Municipală, care funcţiona pe str. Ştefan cel Mare, în localul Societăţii Miron Costin.
Prof. Alexandru Ionescu este cel care, după lungi insistenţe, a reuşit în anul 1972 mutarea Bibliotecii Municipale în actualul sediu – Casa Ioachim. Aici, în afara celor două secţii existente – Secţia de împrumut pentru adulţi şi Secţia de împrumut pentru copii, a înfiinţat o Secţie de Artă cu un cabinet fonic şi o Ludotecă pentru preşcolari. În anul 1973 a realizat Catalogul expoziţiei Cartea românească de-a lungul secolelor, expoziţie care cuprindea cărţi de la Biblioteca Episcopiei şi din Fondul Documentar al Bibliotecii.
În anul 1975 a organizat ample manifestări la sărbătorirea a 90 de ani de lectură publică la Roman.
Din anul 1977 este numit director al Şcolii generale nr.7 din Roman.
A colaborat la diverse publicații: Revista Biblioteca, Cronica, Ateneu, Romanul liber, Gazeta de Roman, Cronica Romanului, Ceahlăul.
Este istoric literar, prozator şi publicist, deținător al unor premii literare pentru proză (Oradea-1998 și București-1999).
Alexandru C. Ionescu este autorul romanului memorialistic Ani învolburați, apărut în anul 2001, la Editura Junimea, Iaşi.
În anul 2012, domnul prof. Alexandru Ionescu a fost premiat pentru întreaga activitate la Gala Excelenţei romaşcane, secţiunea Seniori ai excelenţei. Documentarea a fost realizată cu sprijinul Cristinei Panaite – director Biblioteca George Radu Melidon Roman.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu