luni, 27 februarie 2017

Model de Cerere de Inscriere la Clasa Pregatitoare - inscrierea se poate face si online

Model de Cerere de Inscriere la Clasa Pregatitoare - inscrierea se poate face si online

de portalInvatamant.ro la 24 Feb. 2017 Exclusiv 1 comentarii

Model de Cerere de Inscriere la Clasa Pregatitoare - inscrierea se poate face si online Luni, 27 februarie, incepe inscrierea pentru clasa pregatitoare 2017. Parintii trebuie sa completeze cererea de inscriere pentru clasa pregatitoare, iar acest lucru se poate face atat online cat si la la secretariatul unitatii de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. Aveti mai jos si un model de cerere de inscriere la clasa pregatitoare, cerere care poate fi completata si online.

Cerera de inscriere pentru inscriere pentru clasa pregatitoare poate fi completata atat online cat si fizic, la sediul scolii, Ministerul Educatiei punand la dispozitie un site care preia cererile de inscriere.
 
Formularul online permite parintilor sa completeze online datele necesare pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar, in clasa pregatitoare, conform metodologiei de inscriere.
 
Conform Calendarului de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2017-2018 (...vezi aici calendarul >>) formularul de inscriere este disponibil pana la data de 16.03.2017 pentru inscrierile aferente etapei I, respectiv 30.03.2017 pentru inscrierile aferente etapei a II-a.  
 
Atentie! Completarea acestei cereri de inscriere nu garanteaza inscrierea copilului dumneavoastra in unitatea de invatamant si nu elimina obligativitatea de a va prezenta la unitatea de invatamant unde doriti inscrierea cu dosarul complet al copilului, in vederea validarii prezentei cereri. 
 
Acest formular va permite doar sa va prezentati la secretariatul scolii cu datele copilului pre-completate, scurtand timpul de asteptare al dvs si al celorlalti parinti.
 
Cerera de inscriere online pentru clasa pregatittoare se poate completa pe site-ul
Culegerea de teste pentru Evaluarea Nationala clasa a VI-a
Culegerea de teste pentru Evaluarea Nationala clasa a VI-a
Vezi detalii
Culegere de limba germana V - VIII
Culegere de limba germana V - VIII
Vezi detalii
Culegere pentru invatarea limbii engleze
Culegere pentru invatarea limbii engleze
Vezi detalii
inscriere.edu.ro/cerere/registration.html (..click aici pentru a vizualiza >>).
 
Procedura de inscriere la clasa pregatitoare este explicata in Metodologia de Inscriere anuntata de Ministerul Educatiei.
 
Cap. V Procedura de inscriere in clasa pregatitoare
 
Art. 13. - (1) Cererea-tip de inscriere in clasa pregatitoare se poate completa online sau la secretariatul unitatii de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului.
 
(2) Completarea cererii-tip de inscriere se face in perioada prevazuta de calendarul inscrierii, prin introducerea in aplicatia informatica a datelor furnizate de parinte.
 
(3) Validarea cererii-tip de inscriere este obligatorie si se face la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea, in prezenta parintelui si a cel putin unui membru din comisia de inscriere, conform programarii realizate de catre 
unitatea de invatamant, zilnic, in intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri), respectiv 9,00-13,00 (sambata).
 
(4) Validarea cererii-tip de inscriere consta in compararea datelor introduse in aplicatia informatica cu documentele depuse de catre parinte, tiparirea, verificarea si semnarea de catre parinte a fisei tiparite.
 
(5) In perioada prevazuta de calendarul inscrierii, conducerile unitatilor de invatamant vor asigura prezenta unui numar suficient de persoane din comisia de inscriere si vor stabili programul de lucru al comisiei in ture, atat in program de dimineata, cat si de dupa amiaza, in intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri), respectiv 9,00-13,00 (sambata), pentru a sprijini participarea parintilor la procedurile de completare/validare a cererilor-tip de inscriere.
 
(6) Conducerile unitatilor de invatamant si inspectoratele scolare se vor asigura ca programul de completare/validare a cererilor-tip de inscriere in invatamantul primar este adaptat solicitarilor parintilor, permite procesarea tuturor solicitarilor si asigura fluenta procedurilor, evitand aglomeratia.
 
(7) In vederea asigurarii fluentei procedurilor si a evitarii aglomeratiei, unitatile de invatamant vor asigura inclusiv posibilitatea de programare telefonica a parintilor pentru completarea si/sau validarea cererilor-tip de inscriere. Numarul de telefon la care parintii pot apela este afisat la avizierul unitatii de invatamant, pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar.
 
(8) Unitatile de invatamant vor informa parintii ca ordinea in care se programeaza telefonic pentru completarea si/sau validarea cererilor-tip de inscriere sau in care se prezinta pentru completarea si/sau validarea cererilor-tip de inscriere nu presupune crearea unei liste de preinscriere si/sau acordarea unei prioritati la inscriere. Informatia va fi afisata la secretariatul unitatii de invatamant, la avizierul acesteia si pe site-ul scolii, daca acesta exista, si va fi comunicata direct parintilor la momentul programarii telefonice sau al prezentarii pentru completarea/validarea cererii-tip de inscriere.
 
Art. 14. - (1) In situatia in care cererea-tip de inscriere se completeaza la sediul unitatii de invatamant la care se doreste inmatricularea copilului, completarea datelor in aplicatia informatica se face in prezenta parintelui, de catre un membru al comisiei de inscriere din scoala. In acest caz, imediat dupa completarea cererii-tip de inscriere, se realizeaza validarea acesteia. Comisiile de inscriere din fiecare unitate de invatamant vor asigura imprimarea unui numar de cereri-tip de inscriere, care sa fie completate de mana de catre parinti, in situatia in care completarea cererilor-tip de inscriere nu se poate face direct in aplicatia informatica, din motive obiective, cum ar fi intreruperea alimentarii cu energie electrica, imposibilitatea temporara a conectarii la internet etc. In aceste cazuri, comisiile vor informa parintii care se prezinta pentru inscriere despre situatia aparuta si vor solicita acestora sa completeze manual cererea-tip de inscriere si sa o semneze. Parintii vor fi informati ca, dupa remedierea situatiei speciale, vor fi invitati din nou la unitatea de invatamant pentru a verifica datele introduse in aplicatia informatica, pe baza cererii scrise depuse anterior, prin semnarea exemplarului de cerere-tip tiparit din calculator.
 
(2) Parintele depune, in momentul completarii cererii – tip de inscriere la unitatea de invatamant, sau, dupa caz, in momentul validarii acesteia, o fotocopie a actului de identitate propriu si o fotocopie a certificatului de nastere al copilului. Copiile vor fi certificate conform cu originalul de catre secretariatul unitatii de invatamant, pe baza documentelor originale.
 
(3) In cazul in care cererea-tip de inscriere este completata pentru un copil care implineste varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv, alaturi de documentele mentionate la alin. (2) parintele depune si o copie a documentului prin care CJRAE/CMBRAE comunica rezultatul pozitiv al evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului.
 
(4) In cazul in care solicita inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe langa documentele mentionate la alin. (2) si, dupa caz, la alin. (3), parintii depun si documente care dovedesc indeplinirea criteriilor de departajare, stabilite in conformitate cu art. 10.
 
(5) In cazul in care solicita inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, parintele va mentiona, prin bifarea acestei optiuni in cererea-tip de inscriere, daca este de acord cu inscrierea copilului la scoala de circumscriptie, in situatia in care acesta nu va fi admis la scoala solicitata, din lipsa de locuri libere.
 
Art. 15. - (1) In momentul prezentarii la unitatea de invatamant pentru completarea cererii-tip de inscriere, parintii vor fi informati ca aplicatia informatica nu permite inscrierea copilului la mai multe unitati de invatamant.
 
(2) In cazul in care aplicatia informatica semnaleaza ca pentru copilul respectiv a mai fost depusa o cerere de inscriere la alta unitate de invatamant, inscrisa in baza de date, intrucat a fost validata, dosarul de inscriere nu va mai fi acceptat si ramane valabila optiunea deja asumata pentru alta unitate de invatamant.
 
(3) In momentul prezentarii la unitatea de invatamant pentru completarea sau validarea cererii-tip de inscriere, parintii sunt informati cu privire la prevederile prezentei metodologii, la modalitatea de definire a numarului de locuri libere si la criteriile de departajare generale si specifice care vor fi utilizate in cazul in care numarul de optiuni pentru respectiva unitate de invatamant este mai mare decat numarul de locuri libere. Unitatile de invatamant pun la dispozitia parintilor aceste informatii si prin afisare.
 
(4) Pentru validarea cererii-tip de inscriere, un membru al comisiei de inscriere din unitatea de invatamant tipareste fisa completata in aplicatia informatica, in prezenta parintelui.
 
(5) Dupa tiparire, cererea-tip de inscriere este verificata si semnata de parinte. 
 
(6) In cazul existentei unei erori in transcrierea datelor, parintii o semnaleaza pe loc, iar membrul comisiei de inscriere din unitatea de invatamant procedeaza la corectarea greselii in baza de date computerizata si retipareste cererea-tip de inscriere corectata din calculator, in vederea semnarii de catre parinte.
 
Art. 16. - (1) Dupa incheierea perioadei de completare si validare a cererilor-tip de inscriere, cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare se face in doua etape succesive, dupa cum urmeaza:
 
a) prima etapa, in care repartizarea copiilor se face pe baza informatiilor din cererile-tip de inscriere si din documentele depuse de parinti, folosind aplicatia informatica si pe baza deciziilor consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant, luate in urma aplicarii criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscriptii scolare.
 
b) a doua etapa, in care este asigurata inscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapa sau nu au fost distribuiti, din diferite motive.
 
(2) In situatii exceptionale, inainte de desfasurarea primei etape de inscriere, consiliile de administratie ale inspectoratelor scolare pot ajusta planul de scolarizare pentru a asigura accesul la educatie al tuturor copiilor care trebuie sa isi faca debutul scolar in anul 2017-2018.
 
(3) ISJ/ISMB informeaza Directia generala management preuniversitar si Directia generala evaluare si monitorizare invatamant preuniversitar din Ministerul Educatiei Nationale (MEN) despre aceste situatii si despre deciziile luate pentru  solutionarea lor, pana la data de 16 martie 2017, ora 23,00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu