luni, 8 mai 2017

Hramul Bisericii „Isus Bunul Păstor”. Lucian Micu: „Putem conviețui în armonie și înțelegere!”

Hramul Bisericii „Isus Bunul Păstor”. Lucian Micu: „Putem conviețui în armonie și înțelegere!”

micu la biserica 1„După tradiţie, fiecare biserică, în momentul înfiinţării, primeşte un nume, care devine hramul său, în cele mai multe cazuri. Sfinţirea acelei biserici este, deci, actul de botez al noului lăcaş de închinăciune, care primeşte de la episcop, numele şi hramul său. Prin sfinţirea bisericii, hramul devine „îngerul păzitor” al comunităii, patronul său spiritual, în cazul nostru, Isus, Păstorul cel Bun.
În timp ce îngerul păzitor al credinciosului se îngrijeşte de salvarea unui singur suflet, „patronul” bisericii ocroteşte viaţa şi se îngrijeşte de mântuirea tuturor credincioşilor bisericii. Isus strânge laolaltă sufletele tuturor credincioşilor bisericii sub toiagul său de Bun Păstor, pentru realizarea supremului ideal, îndumnezeirea tuturor.
Biserica „Isus, Bunul Păstor” din Roman, a sărbătorit cu deosebită solemnitate şi emoţie, al XIII-lea hram din istoria sa, duminică, 7 mai 2017, de la ora 11.00, printr-o sfântă Liturghie solemnă. Cu această ocazie s-au celebrat şi 10 ani de la consacrarea altarului şi sfinţirea bisericii (29.04.2007 – 29.04.2017).
Este o sărbătoare, importantă pentru comunitatea parohială, dar şi pentru urbea muşatină. A fost prezent episcopul auxiliar de Iaşi Aurel Percă, peste 30 de preoţi din Roman şi împrejurimi, oficialităţi centrale şi locale şi mulţi credincioşi din Roman şi împrejurimi.
Cântecul şi voia bună au fost prezente la această sărbătoare a bisericii seara, la ora 19.00, la Centrul pastoral parohial, în curtea bisericii. Pe langă tinerii şi copiii parohiei, care au pregătit un moment artistic, a fost prezentă şi o formaţie de muzică populară din Tămăşeni”, precizează organizatorii.micu la biserica 2
Am participat astăzi, împreună cu deputatul Laurențiu Leoreanu, la o sărbătoare a comunității catolice romașcane. Cel de-al 13-lea hram al Bisericii ”Iisus, bunul păstor”, a fost pentru mine un moment de reflecție pe tema toleranței care trebuie să existe într-o comunitate. Iar noi, romașcanii, am demonstrat de-a lungul timpului că suntem oameni care putem conviețui în armonie și bună înțelegere, în respect față de tradiții și față de credință”, a precizat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu