sâmbătă, 2 septembrie 2017

30 de zile nu mai cumpăr de la Kaufland! Le ajunge pentru un curs intensiv de Limba Română?

30 de zile nu mai cumpăr de la Kaufland! Le ajunge pentru un curs intensiv de Limba Română?



Coperta de mai sus reprezintă modul personal în care semnatarul acestor rânduri reacţionează la subiectul legat de necunoaşterea Limbii Române a unor angajaţi Kaufland din aşa-zisul Ţinut Secuiesc, fapt care-i obligă pe românii majoritari (localnici minoritari din zonă, sau turişti aflaţi în trecere) să nu poată cumpăra produsele acestui retailer sau, pentru a fi serviţi, să înveţe ei Limba Maghiară.
Şi nu e vorba doar de vânzătoarea care se vede n clipul care circulă pe net. Ci şi de ceilalţi clienţi care spun, pe şleau, că dacă vrei să fii servit la Odorheiul secuiesc trebuie să ceri produsul în Limba Maghiară, dar mai ales de prestaţia lamentabilă a firmei care patronează lanţul de magazine care a remis mai întâi un comunicat „agheazmă” din care nu se înţelegea nimic iar apoi a revenit cu un alt punct de vedere, bâlbâit şi pueril, preluat (chiar înainte de a fi comunicat oficial!) de câţiva lideri de opinie care pot fi numiţi lejer „agenţi de influenţă”.
Cele 30 de zile în care nu voi mai călca în niciun magazin Kaufland (nu doar din Piatra Neamţ ci din toată România) ar putea fi utilizate cu succes, de către staff-ul firmei, pentru organizarea unor cursuri intensive de Limba Română pentru angajaţii care au nevoie de aşa ceva. Sau, poate, pentru o reaşezare de personal astfel ca în punctele de interacţiune cu clienţii, acolo unde populaţia e diversă din punct de vedere etnic, să fie angajaţi care vorbesc nu doar Limba Maghiară ci şi Limba Română.
După trecerea celor 30 de zile de auto-penitenţă (e o sancţiune pe care mi-o aplic mie…), voi încerca să fac un tur prin magazinele K din oraşele cu populaţia majoritar maghiară din România. Şi vă voi comunica rezultatele.
D.VINCA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu