miercuri, 6 septembrie 2017

Laurențiu Leoreanu - vicepreședinte PNL: „CE S-A ÎNTÂMPLAT LA CNAS E O CRIMĂ ÎN MASĂ”

Laurențiu Leoreanu - vicepreședinte PNL: „CE S-A ÎNTÂMPLAT LA CNAS E O CRIMĂ ÎN MASĂ”

leoreanu cereMINISTRUL SĂNĂTĂȚII SĂ VINĂ ÎN PARLAMENT SĂ DEA EXPLICAȚII PENTRU NOMINALIZAREA LUI MARIAN BURCEA LA ȘEFIA INSTITUȚIEI
Vicepreședintele liberal Laurențiu Leoreanu a solicitat ministrului Sănătății, Florian Bodog, să vină în Parlament pentru a da explicații în legătură cu nominalizarea lui Marian Burcea la șefia CNAS, punctând că ce s-a întâmplat la șefia instituției este o crimă în masă:
Detaliile fraudei masive de la Casa Națională de Sănătate sunt înfiorătoare: decontarea unor servicii de îngrijiri medicale fictive pe baza a sute de dosare medicale întocmite în fals, refuzul de a acorda servicii medicale pacienților asigurați care, în mod real, ar fi avut dreptul să beneficieze de acestea, o valoare totală a fraudei de circa 13.200.000 de lei. Pe scurt, ce s-a întâmplat la CNAS în ultimele luni este o crimă în masă. Reamintesc faptul că Marian Burcea a fost nominalizat de ministrul Sănătății, Florian Bodog, pe data de 17 martie 2017 în funcția de președinte al CNAS, acesta fiind numit în această poziție de fostul premier Sorin Grindeanu. De aceea, îi solicit ministrului Sănătății să vină în Parlament și să explice care au fost motivele care au condus la nominalizarea lui Marian Burcea la șefia instituției, dacă a monitorizat în vreun fel activitatea CNAS și cum s-a putut ajunge la un astfel de caz tulburător. Dincolo de răspunderea penală a celor implicați în dosar, o răspundere politică aparține ministrului Bodog. De aceea, consider că este necesar să dea explicații în Parlament” – Laurențiu Leoreanu.
Vicepreședintele PNL a adăugat că realitatea din spitale arată că sistemul de sănătate este în colaps: „Situația dificilă în care se află sănătatea impune o reacție pe măsură: nu trebuie să mai ascundem mizeria sub preș, iar situația de la CNAS este simptomatică pentru un sistem care e la pământ. Cazul celor doi neurochirurgi de prestigiu care au demisionat de la spitalul Colentina din cauza politizării excesive a sistemului și care le făcea imposibilă exercitarea atribuțiilor sau știrea că serviciile de ambulanță din țară au rămas fără benzină arată cât de gravă este realitatea. Dacă Parlamentul dominat de PSD tot înființează comisii de anchetă după placul domnului Liviu Dragnea și al căror singur scop este crearea unor perdele de fum, cred că este indicat ca domnul ministru Florian Bodog măcar să vină în fața Parlamentului și să dea explicații în legătură cu cazul de la CNAS. Presupun că nu are nimic de ascuns, nu?
Laurențiu Leoreanu - Vicepreședinte PNL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu