luni, 11 septembrie 2017

Cum te aperi de vampirii energetici

Autor: Oana Portase 10 Sep 2017 - 23:10
Cum te aperi de vampirii energetici tetmc/Getty Images/iStockphoto


Poate că vampirii adevărați nu există, dar cu siguranță vampirii energetici se plimbă printre noi. Aceștia îți dau bătăi de cap la propriu. După o interacțiune cu o astfel de persoană, o să te simți obosit sau lipsit de energie. Pe scurt, un vampir energetic te lasă fără putere. Dacă ești atent, prin câteva trucuri simple le poți bloca “atacurile” și îi poți ajuta și pe ei.

Fie că te face să te simți obosit, lipsit de energie, enervat și stresat, fie că te adoarme pur și simplu (pentru că ți-a luat energia vitală care te ținea treaz), vampirul energetic te lasă fără putere. Așa îi și dectectezi: ești atent la cum te simți în preajma lor și, dacă pleci stors și fără chef de viață, se pare că ai fost hrană pentru vampiri.
Miruna Macavei, instructor de practici chinezești
De multe ori ne plângem că rămânem fără energie, deși dormim 7-8 ore pe noapte, mâncăm sănătos și facem sport. În acest caz este posibil ca energia noastră să fie “furată” de cei din jur. Persoanele care se “hrănesc” cu energia noastră se numesc vampiri energetici. “Majoritatea o fac fără intenție, adică pur și simplu au un nivel energetic scăzut și au învățat că le revine pofta de viață dacă stau lângă o persoană veselă și strălucitoare. După ce consumă energia pe care au preluat-o de la sursă, ca să nu-i zicem victimă, își dau seama că iar nu se simt bine și fie revin la persoana care le-a dat starea de vitalitate, fie își caută o nouă sursă”, explică Miruna Macavei, instructor de practici chinezești pentru energie și armonie.
TRUCURI SIMPLE
Ce faci când ești lângă un vampir energetic
  • Zâmbește mereu
  • Relaxează-te cu ajutorul respirației profunde
  • Schimbă subiectul, vorbește despre lucruri pozitive
Alte soluții
  • Ieși în natură cât mai des
  • Fă sport în timpul liber
  • Meditează

Unde se ascund
Cel mai des dăm peste vampiri energetici printre membrii familiei, prieteni și colegi de muncă. Aceștia ne cunosc cel mai bine punctele slabe. O primă soluție ar fi să limităm interacțiunea cu astfel de persoane. Vampirul energetic nu doar că ne lasă fără energia pozitivă, ci ne încarcă și cu energii negative. Ideal ar fi să scăpăm de aceste energii joase în natură. O plimbare în parc, măcar două zile pe săptămână, sau mici escapade la mare și la munte sunt modalități benefice de a ne reface nivelul de energie pozitivă. În caz că nu poți pleca din oraș, caută o bancă în parc lângă un copac și stai liniștit vreo 10 – 15 minute pentru a te relaxa și pentru a te încărca la loc cu energii pozitive.
Vampirii energetici sunt și acele persoane care văd mereu doar partea goală a paharului. Aceștia îl au pe “NU” în brațe, se plâng zilnic de diverse probleme minore, pozează mereu în victime. Dacă nu poți pleca de lângă o astfel de persoană, atunci măcar încearcă să schimbi subiectul, zâmbește, detașează-te de ce spune.

Soluțiile specialiștilor
Dacă bănuim că cineva de lângă noi este un vampir energetic, avem la îndemână câteva trucuri care ne vor ajuta să ne apărăm de “atacuri”. Miruna Macavei propune câteva soluții:
a. Îți mărești tu mereu nivelul energetic, cel puțin în prima fază. Poți face asta în multe feluri, de la menținerea nivelului tău de pozitivitate la cote maxime prin afirmații, povești și filme motivaționale, până la sport sau alte activități care îți măresc nivelul de energie pozitivă (fizică, mentală și emoțională).
Ca instructor de practici chinezești pentru energie și armonie, îți recomand meditațiile și relaxările de Qigong (Chi Kung) prin care îți crești nivelul energetic (deschiderea circuitului energetic principal Orbita microcosmică) și îți transformi emoțiile negative în emoții pozitive (tehnica sunetelor vindecătoare și meditația surâsului interior).
De asemenea, dacă meditațiile ți se par prea statice, ca să nu zic plicticoase, poți încerca Tai Chi Chuan, acea artă marțială internă, cu mișcări lente și relaxante din brațe și cu mici deplasări care te conectează cu pământul și îți readuc centrare și stabilitate.
b. Cauți să aduci persoana iubită la un nivel energetic mai bun, implicând-o în activitățile de mai sus. Alternativ, cauți să afli care sunt activitățile pozitive pe care le preferă ea și să le faceți împreună.
Cum îi ajutăm
Pentru că avem de-a face cu vampiri energetici care se ascund în persoane apropiate, putem încerca să-i ajutăm și pe ei. Important este să ne ajutăm pe noi întâi și să rămânem într-o zonă pozitivă zâmbind fără motiv sau bucurându-ne de ce avem. Este greu să-i schimbăm pe cei din jur, dar dacă aplicăm aceste soluții, atunci vor rămâne în jurul nostru cei cu vibrație apropiată de a noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu