joi, 7 septembrie 2017

Guvernul s-a razgandit. Medicii nu vor fi scutiti de impozitul pe venit

Guvernul s-a razgandit. Medicii nu vor fi scutiti de impozitul pe venit

Data ultimei actualizari: 07/09/2017

Modificarile aduse de curand Codului Fiscal de catre Guvern nu mai prevad scutirea medicilor de impozitul pe venit, masura prevazuta in programul de guvernare.
Aceasta nu este singura masura promisa care nu va fi aplicata. O soarta similara are si scutirea de impozit pe veniturile din dividende. Nici aceasta facilitate nu mai apare in noua forma a Codului Fiscal.
Scutirea medicilor a fost propusa in data de 8 august in proiectul de modificare a Codului Fiscal si urma sa intre in vigoare la 1 septembrie. Proiectul includea persoanele care practica profesia de medic la articolul 60 – Scutiri al Codului Fiscal. Proiectul definea beneficiarii scutirii ca “Persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor precum si din activitati independente din exercitarea profesiei de medic”, relateaza Digi24.
Propunerile nu au facut referire si la personalul mediu medical. Profesia de medic este definita in concordanta cu Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului sanatatii si ministrului finantelor publice.
In prezent sunt scutite conform articolului 60 persoanele fizice cu handicap grav, permanent, persoanele care creaza program de calculator si cerctetatorii care lucreaza pe partea aplicativa sau tehnologica.
Potrivit notei de fundamentare, scutirea era justificata de faptul ca a fost promisa prin programul de guvernare pe perioada 2017-2020, mai scrie sursa citata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu