vineri, 15 septembrie 2017

Avertismentul sindicatelor: Salariile românilor vor scădea dramatic

15 Sep 2017 - 14:16
Avertismentul sindicatelor: Salariile românilor vor scădea dramatic Oana Pavelescu


Salariile din mediul privat vor scădea cu 30%, spun liderii sindicali care nu sunt de acord cu trecerea la plata integrală a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Nici bugetarii nu vor fi ocoliţi, mai spun sindicaliştii, asta pentru că măririle salariale nu se vor resimţi şi sunt mai mult o păcăleală.
Un alt element care provoacă îngrijorare: dispar contribuţiile pentru anumite fonduri, cum ar fi asigurările de șomaj, asigurările în caz de accidente de muncă sau asigurarea pentru concedii medicale și indemnizații.
„Citind cu foarte mare atenție programul de guvernare și analizând consecințele Legii 153, noua lege de salarizare în sectorul bugetar. De la bun început noi am atras atenția că cifrele care apăreau acolo ca și creșteri salariale în marea lor parte nu sunt sustenabile. S-a spus că suntem nebuni, că suntem duși cu capul, că nu înțelegem noi, că de fapt astea sunt creșterile de buget. Ulterior, aceleași voci care ne acuzau de delir, ai început să comunice și să spună că salariile brute de la bugetari cresc așa pentru că toate contribuțiile le mutăm la angajați și mai eliminăm patru taxe”, a declarat Dumitru Costin, președintele BNS, la Antena 3.
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu