joi, 7 septembrie 2017

Peste o mie de parinti din Constanta au refuzat vaccinarea copiilor luna trecuta. Verificari la medicii de familie

Peste o mie de parinti din Constanta au refuzat vaccinarea copiilor luna trecuta. Verificari la medicii de familie

Data ultimei actualizari: 04/09/2017

Peste o mie de parinti din judetul Constanta au refuzat in luna august sa-si vaccineze copiii cu vaccinul ROR.
Potrivit conducerii Directiei de Sanatate Publica din Constanta, luna aceasta medicii vor discuta din nou cu parintii respectivi pentru a-i convinge sa-si vaccineze copiii.
Directorul Constantin Dina a declarat ca reprezentantii institutiei pe care o conduce au inceput verificari la medicii de familie unde s-au constatat cele mai multe refuzuri de vaccinare.
“De asemenea, s-a initiat o actiune de control cu ajutorul Serviciului de Control in Sanatate Publica de la nivelul nostru, control care s-a directionat catre cabinetele medicilor de familie unde au fost inregistrate foarte multe refuzuri la vaccinare. Cu aceasta ocazie s-a constatat ca niciuna dintre catagrafiile raportate de medicii de familie nu erau tocmai in concordanta cu scriptele pe care le aveau dumnealor. As putea sa va spun ca in luna august a crescut numarul de copii catagrafiati cu aproximativ 1.200-1.300 de copii, dar acestia provin din datele neclare pe care le au medicii de familie in bazele dumnealor de date”, a afirmat directorul DSPJ Constanta, potrivit Hotnews.ro.
El a explicat ca se refera la lipsa carnetelor de vaccinare in anumite cazuri, iar astfel nu poate fi prezentata dovada ca au fost facute vaccinurile.
“Ne referim aici, in primul rand, la lipsa carnetelor de vaccinare pe care copiii le primesc si pe care parintii ar trebui sa le pastreze pentru ca aceea este dovada ca si-au facut vaccinurile. In carnetul de vaccinare se trec seria si lotul vaccinului care este inoculat copilului si data la care a fost facut astfel incat sa poata fi o evidenta foarte clara. Aceste carnete de vaccinare nu exista la unii dintre parinti, ca atare nu pot demonstra antecedentele vaccinale si atunci s-a considerat ca este necesar sa ii reintroducem in catagrafii, sa le facem macar o doza de rapel la ROR astfel incat sa fim cat de cat asigurati ca au primit ceea ce este nevoie”, a explicat Constantin Dina, conform sursei mentionate.
El a precizat ca peste o mie de parinti au refuzat vaccinarea in luna august.
“Unii parinti refuza vaccinarea. De data aceasta au inceput sa o refuze in scris, sub semnatura. As putea sa va spun ca in luna august au fost aproximativ o mie de refuzuri pentru ca sa-si vaccineze copiii, sunt refuzuri scrise, semnate. Este, din nefericire, o neintelegere a ceea ce inseamna vaccinarea”, a mentionat seful DSPJ Constanta.
De asemenea, el a mai spus ca vor avea loc din nou discutii cu acesti parinti in luna septembrie, in speranta ca vor accepta vaccinarea copiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu