vineri, 15 septembrie 2017

Gazeta Matematica - unul dintre materialele auxiliare interzise in scoli de Ministerul Invatamantului

Gazeta Matematica - unul dintre materialele auxiliare interzise in scoli de Ministerul Invatamantului

de portalInvatamant.ro la 14 Sep. 2017 Exclusiv 0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Gazeta Matematica - unul dintre materialele auxiliare interzise in scoli de Ministerul Invatamantului Gazeta Matematica, revista cu 122 de ani de aparitie neintrerupta (inclusiv in timp de razboi), este unul dintre materialele auxiliare interzise in acest moment in scoli. "Intr-adevar, Gazeta Matematica intra automat in grupul de materiale auxiliare strict interzise la clasa", ne-a confirmat Radu Gologa, Presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania (ce editeaza Gazeta). Cu siguranta aceasta este o premiera care va ramane in istoria invatamantului romanesc.




Dupa cum stiti, Ministerul Educatiei a anuntat inainte de inceperea scolii, prin vocea ministrului Liviu Pop, ca niciun material auxiliar nu mai este omologat.
 
"Incepand de astazi, auxiliarele nu mai sunt valabile. Niciun material auxiliar nu este omologat, iar in maximul 30 de zile, o comisie (...) va elabora normale metodologice care vor sta la baza avizarii si acreditarii acestor auxiliare, astfel incat sa avem o zona clara a acestora".

Acesta este anuntul facut de ministrul Educatiei, Liviu Pop, in luna august a acestui an.
 
El a precizat la acea data ca de evaluarea acestor materiale auxiliare se va ocupa Ministerul Educatiei, doar daca va avea avizul conform al inspectoratului scolar si al asociatiei de parinti din unitatea de invatamant.

Intre timp, ministerul a elaborat un 
Excel pentru elevi
Excel pentru elevi
Vezi detalii
Fise de lucru pentru invatarea limbii germane
Fise de lucru pentru invatarea limbii germane
Vezi detalii
Culegerea de teste pentru Evaluarea Nationala clasa a VI-a
Culegerea de teste pentru Evaluarea Nationala clasa a VI-a
Vezi detalii
proiect de metodologie cadru pentru utilizarea si omologarea auxiliarelor, dar procesul acesta este abia la inceput. Astfel, auxiliarele sunt in continuare interzise.

Printre materialele auxiliare interzise in acest moment in scoli se gaseste si Gazeta Matematica.
 
Probabil cea mai cunoscuta revista scolara din Romania, aceasta si-a inceput aparitia in anul 1895. Revista publica articole cu continut matematic si metodic, probleme propuse si rezolvate, subiecte date la olimpiade, examene si concursuri, informatii utile profesorilor de matematica si elevilor. In 122 de ani de aparitie, Gazeta Matematica a influentat societatea romana in ansamblu, educand si formand multi dintre fostii sau actualii lideri importanti ai societatii. Un istoric detaliat al revistei poate fi citit aici.
 
"Da, Gazeta Matematica are 122 de ani de aparitie neintrerupta (inclusiv in timp de razboi) si a fost revista care a creat respectul de care se bucura cercetarea matematica in lume in ultimii 100 de ani. De la ea au pornit concursurile de matematica, Olimpiada Internationala de Matematica, iar daca intrebati matematicieni romani de prestigiu din multe universitati si centre de cercetare din lume de unde a pornit pasiunea lor, va vor raspunde la unison: Gazeta Matematica.
 
Gazeta Matematica, impreuna cu sora ei mai mica Gazeta Junior, apar lunar cu un tiraj foarte bun pentru piata revistelor de azi. A creat concursuri online foarte apreciate de copii, vezi viitoriolimpici.ro.
 
Iar acum intra automat in grupul de materiale auxiliare strict interzise la clasa", a confirmat, pentru www.PortalInvatamant.ro, Radu Gologa, Presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania (ce editeaza Gazeta).
 
Sunt mari sanse ca aceasta sa fie pentru prima oara in istorie cand Gazeta Matematica are "interzis" in scoli. O premiera care, cu siguranta, va ramane in istorie.
 
Autor: portalInvatamant.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu