vineri, 15 septembrie 2017

Firma PRISTYL Roman investește 500.000 Euro în transportul local din municipiu. De când se va circula pe traseele 2 și 3 ?

Firma PRISTYL Roman investește 500.000 Euro în transportul local din municipiu. De când se va circula pe traseele 2 și 3 ?

investitii transport local bunDupă anul 2005, an în care s-au aprobat traseele de transport public local de persoane prin curse regulate în Roman, au fost încheiate contracte de delegare a serviciului de transport public local de persoane pentru 4 trasee.
În luna mai 2017, operatorul de transport rutier public de persoane S.C. Minimal Com S.R.L. a solicitat încetarea contractului pentru traseele 2 și 3 aceasta fiind aprobată.
S-au parcurs procedurile prevăzute de legislația în domeniul transportului public local de persoane, iar în urma acestora a fost depusă o singură ofertă în vederea încheierii contractului de delegare a serviciului de transport persoane pe aceste 2 trasee.
Comisia de evaluare a hotărât în unanimitate supunerea spre aprobare C.L. Roman atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători prin curse regulate pe traseele nr. 2 și 3 operatorului S.C. PRISTYL S.R.L..
A avut loc licitația și va fi reluată circulația pe cele două trasee. Din discuțiile pe care le-am avut cu operatorul de transport se va reface și programul curselor, de la 30 de minute frecvență de operare acum, la curse din 10 în 10 minute”, a precizat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.
Investiție de jumătate de milion de Euro pentru achiziționarea de microbuze de ultimă generație
Am constatat că firma care deservea cele două trasee deosebit de importante din Roman nu a mai vrut să execute ac est serviciu. Romașcanii au cerut administrației locale să se găsească o soluție.
Am fost abordat de multe ori si personal de către romașcani. Nu știu de ce s-a renunțat: poate calitatea serviciilor nu se ridicau la standardul cerut de clienți, de romașcani. M-am mai gândit că poate frecvențe curselor regulate a fost alt motiv pentru care romașcanii au fost nemulțumiți.investitii transport local bun 2
Pentru început, PRISTYL va achiziționa 10 microbuze de ultimă generație, de 15 locuri fiecare, cu platforme pentru persoanele cu handicap și aer condiționat.
Sunt ultimele modele cu acest specific de pe piața auto. Mi-am propus să schimb și frecvența cu care vor veni în stații, aceasta fiind la 10 minute, un microbuz. Dacă se va impune, după o analiză atentă, vom reduce și acest interval de timp la 7 minute sau la 5 minute, în perioade aglomerate”, a declarat Ionuț Pricope, managerul firmei PRISTYL Roman.
După punerea în funcțiune a activității va urma o perioadă de analize economice și de impact asupra romașcanilor. Conducerea firmei, ia în calcul și modificarea traseelor în funcție de solicitările romașcanilor, prin reducerea unor stații și înființarea altora noi.investitii transport local bun 3
Am planificat ca de la începutul lunii octombrie să începem activitatea dar iau în calcul situații obiective de autorizare și verificare pentru mașini. Ca să nu promit romașcanilor, vreau să le transmit că cel mai târziu pe 15 octombrie, traseele vor fi funcționale cu noile microbuze speciale.
Mașinile au intrat în țară și urmează înmatricularea și licențierea, activitățile pe care le estimăm să dureze două săptămâni.
Voi organiza transportul în comun din Roman, pe traseele care ne aparțin, în stil european, cu telefoane de dispecerat, anunțuri și informări în stațiile de așteptare și multe alte forme de comunicare, în sprijinul romașcanilor.
După un an de zile de activitate, vom analiza din punct de vedere economic și vom lua o decizie.
Am decis să mă implic și în transportul local de persoane din municipiu fiind cel mai mare transportator din zona Roman și, în acest context, vrem să dovedim că susținem comunitatea romașcană și autoritățile locale”, a mai precizat Ionuț Pricope, managerul PRISTYL Roman.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu