vineri, 20 noiembrie 2015

Laura Chiriac (ALDE) a demisionat din functia de consilier de stat la prim-ministrului dupa instalarea guvernului Ciolos si numeste Ministerul pentru Consultare Publica "un minister al centralistelor"

Fosta jurnalista Laura Chiriac, membra ALDE (formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu), anunta intr-un comunicat de presa ca joi si-a depus demisia din functia de consilier de stat al prim-ministrului din cauza "modului in care guvernul Ciolos a fost constituit". In plus, ea afirma despre nou infiintatul minister pentru Consultare Publica si Dialog Civic este un "minister al centralistelor".
Chiriac a fost numita de Victor Ponta conslier de stat cu atributii in domeniul politicilor sociale pe 26 august. "Laura Chiriac are o vasta experienta in mass-media din Romania, lucrand pentru Radio France International, AFP, Realitatea TV sau Romania TV", se arata atunci intr-un comunicat transmis de Biroul de Presa al Guvernului, potrivit Mediafax.

Ce sustine Chiriac in comunicatul de presa:

"Luni, membrii Biroului Politic ALDE au votat in unanimitate trecerea in opozitie fata de actuala formula de guvernare. Ca membru al Biroului Politic ALDE, vreau sa anunt ca joi mi-am depus oficial demisia din functia de consilier de stat. Prin acest act unilateral de vointa imi exprim dezacordul fata de modul in care Guvernul Ciolos a fost constituit. 

Consider ca acest cabinet este rodul improvizatiei, iar programul carpit de guvernare prezentat de prim-ministrul desemnat Dacian Ciolos demonstreza inca o data ca pozitia ALDE de a trece in opozitie este pe deplin justificata.

De-abia instituit, noul guvern incarca deja nota de plata a contribuabilului prin crearea unui Minister pentru Consultare Publica si Dialog Civic. Chiar e nevoie de un minister cu o armata de oameni pentru consultarea societatii civile?! 

Un minister al centralistelor nu este raspunsul asteptat de romani la solutionarea problemelor lor. Nu ne mai trebuie intermediari care ingroasa aparatul birocratic. Oamenii au nevoie de actiuni concrete la probleme reale. Au nevoie sa vorbeasca direct cu functionari specializati din ministere, care sa le arate respect si buna - credinta!

Fiecare minister, fiecare institutie din administratia locala sau centrala trebuie sa asculte si sa raspunda! Nu de cafenele politice si de intalniri sterile ducem lipsa! Ci de raspunsuri prompte si rezolvari rapide. Nu ne mai trebuie inca un ordonator de credite care va plati cafelele si salile de conferinta doar pentru a trimite solicitarile oamenilor mai departe, catre ministerele de resort!"





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu