joi, 12 noiembrie 2015

Olimpiadă internațională de informatică, în județul Neamț

Olimpiadă internațională de informatică, în județul Neamț

Olimpiadă internațională de informatică, în județul Neamț
11 November
15:12 2015
Judeţul Neamţ va găzdui, în 2016, cea de-a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică a Europei Centrale. Concursul este destinat elevilor de liceu.
România a fost ţara care a propus, în 1993, organizarea unui eveniment similar Olimpiadei Internaţionale de Informatică, dar pentru ţările din Europa Centrală. Ca urmare, prima ediţie acestui concurs s-a desfăşurat în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa statului român. Ediţiile Olimpiadei Internaţionale de Informatică a Europei Centrale din 2000 şi 2009 s-au desfăşurat tot în România, la Cluj-Napoca şi Tîrgu Mureş. Potrivit regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi, a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului. Ţara gazdă are posibilitatea să mai invite două ţări.
Evenimentul este finanţat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi de autorităţile judeţene şi locale. Ediţia din acest an a avut loc la Brno (Cehia), unde au participat 44 de concurenţi, din zece ţări. Patru medalii au fost câştigate de elevii români.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu