joi, 1 decembrie 2016

Un codex din plumb, vechi de 2000 de ani, aruncă o nouă lumină asupra creştinismului şi a chipului lui Iisus

01 Dec 2016 - 15:44
Un codex din plumb, vechi de 2000 de ani, aruncă o nouă lumină asupra creştinismului şi a chipului lui Iisus


Descoperirea unei cărţi cu tablete de plumb ce datează de 2000 de ani ar putea să pună o nouă lumină originile creştinismului şi chipul lui Iisus Cristos.
Această nouă descoperire este cea mai importantă de la Manuscrisele de la Marea Moartă, care sunt primele texte scrise ale Bibliei.
Tabletele de plumb care conţin şi chipul lui Iisus, au fost descoperite în Iodania în anul 2008 de un beduin. Aparent există două explicaţii de cum a intrat bărbatul în posesia acestor vestigii, una ar fi că le-a primit de la bunicul săi, cea de-a doua fiind că acestea au ieşit la iveală după o inundaţie. Indiferent de variantă, cert este că tabletele provin dintr-o zonă deşertică unde primii creştini au fugit din Ierusalim în anul 70 ÎC.
Acestă nouă descoperire ar putea pune într-o nouă lumină originile creştinismului şi chipul lui Isus. Cartea are coperţile acoperite cu stele cu 8 colţuri, simbolul venirii lui Mesia. În tablete sunt menţionate numele Isus Cristos, şi discipolii săi Petru, Ion şi Iacob. Aici este sugerat faptul că Isus făcea parte dintr-o sectă iudaică ce aderase la religia regelui David. În templele lui Solomon fiind venerat un Dumnezeu care uneori era de sex masculin, alteori feminin, Divinitatea Feminină, ulterior cunoscut de creştini ca sfântul duh.
Din texte reiese faptul că credinţa creştină se bazează pe faptele lui Iisus în templu, un loc unde evreii credeau cu tărie că Dumnezei trăieşte. Aşadar, iisus se dusese la Templu pentru a reînnoi un legământ cu Dumnezeu.
Dacă acest codicil este cu adevărat original, aşa cum metalul şi scrisul sugerează, atunci oferă o nouă perspectivă asupra vieţii lui Cristos.
În timp ce codicilul nu intă în contradicţie cu nicio poveste anterioară, naraţiunea se concentrează mai mult pe Templu în sine, pe divinul feminin şi pe rolul lui Iisus în protejarea liniei iudaice, decât pe infiinţarea unei noi religii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu