Crenvurștii sunt preferați de mulți dintre noi ca variantă rapidă pentru micul dejun și sunt numeroase mame care le dau acest mezel și copiilor lor. Ei bine, specialiștii spun că sunt o otravă în farfuriile noasttre.
Publicitate
Crenvurştii sunt tocătură din resturi de carne, tendoane, şoric, slănină, cu totul, până la 40 la sută grăsime, la care se pune şi carne dezosată mecanic sau carne MDM, o tocătură din resturi precum tendoanele.
Grăsimea din crenvurşti ne îngraşă şi creşte nivelul colesterolului. Crenvurştii mai conţin şi nitrit dar şi nitratul de sodiu, E250 şi E251, care împiedică dezvoltarea bacilului botulinic şi dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisantă. Totodată, conţin şi monoglutamat de sodiu, sau E621, substanţă care face mâncarea gustoasă.
„Crenvurştii se află în topul preferinţelor celor mici. Mai mult decât atât sunt chiar cazuri când sunt printre primele alimente incluse în alimentaţia diversificată a sugarului. Acest lucru nu este doar greşit, este şi periculos", spune Liana Conţiu, nutriţionist- dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară, citată de adevarul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu