Românul risipeşte multă mâncare, pentru că obişnuieşte să cumpere
mult mai mult decât are nevoie, este una din concluziile conferinţei
organizate ieri cu ocazia lansării campaniei de responsabilitate socială
„Reducem risipa alimentară. Preţuim hrana”. „Din păcate, la români s-a
constatat o obişnuinţă în a-şi umple frigiderul şi, după un timp, să se
constate depăşirea termenului de valabilitate înainte de consum.
Recunosc, şi mie mi s-a întâmplat acest lucru. Deci trebuie să ne
schimbăm comportamentul alimentar”, a spus ministrul Agriculturii, Achim
Irimescu.
Am rămas la aceleaşi cutume de a avea congelatorul burduşit de carne.
„Cei care au bani cumpără mai puţin decât cei care nu au bani. La noi este vorba despre incitarea consumatorului. Atât timp cât cheia comerţului este reclama pe principiul „3 salamuri la preţ de 1”, atunci lucrurile vor continua în acest mod. Să cumperi cinci kilograme de salam în loc de 200 de grame, înseamnă că ai o problemă gravă”, a afirmat şi Sorin Minea, preşedintele Romalimenta. În Uniunea Europeană, în fiecare an se aruncă 88 de milioane de tone de alimente.
Oficiali din industria alimentară susţin că românii trebuie educaţi pentru a nu mai risipi mâncarea
Am rămas la aceleaşi cutume de a avea congelatorul burduşit de carne.
„Cei care au bani cumpără mai puţin decât cei care nu au bani. La noi este vorba despre incitarea consumatorului. Atât timp cât cheia comerţului este reclama pe principiul „3 salamuri la preţ de 1”, atunci lucrurile vor continua în acest mod. Să cumperi cinci kilograme de salam în loc de 200 de grame, înseamnă că ai o problemă gravă”, a afirmat şi Sorin Minea, preşedintele Romalimenta. În Uniunea Europeană, în fiecare an se aruncă 88 de milioane de tone de alimente.
Oficiali din industria alimentară susţin că românii trebuie educaţi pentru a nu mai risipi mâncarea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu