marți, 27 septembrie 2016

Sebastian Papaiani a murit. Prima reacţie a lui Ion Dichiseanu

Sebastian Papaiani a murit marţi, 27 septembrie. Actorul a suferit un atac cerebral în luna mai şi a fost internat în spital timp de două luni, iar în ultimele săptămâni se recupera într-un centru specializat.
Sebastian Papaiani a murit marţi, 27 septembrie, la o lună după ce împlinise 80 de ani. În urmă cu doar o zi, un alt mare artist, Ioan Gyuri Pascu, a încetat din viaţă, în urma unui infarct.
Primul coleg de breaslă care a oferit o reacţie după ce Sebastian Papaiani a murit este Ion Dichiseanu. Acesta era prieten apropiat cu Papaiani care, se pare, trăgea speranţe că se va face bine şi va ajunge acasă. „E o veste cum nu se poate mai tristă. Ştiam cum evoluează, a stat două luni în spital, apoi la recuperare. Trăgea speranţe”, a declarat Ion Dichiseanu, la Antena 3.

Sebastian Papaiani a murit. Actorul împlinise 80 de ani în urmă cu o lună

Actorul Sebastian Papaiani a murit astăzi după o îndelungă suferință. Artistul era internat într-o clinică de recuperare după ce la sfârșitul lunii mai a fost găsit căzut de soție, după ce i s-a făcut rău în baie. Actorul în vârstă de 80 de ani s-a lovit la cap, a suferit o pareză la piciorul stâng și avea dificultăți de vorbire, starea lui fiind imprevizibilă.
Actor complet, complex și deosebit de talentat, și-a câștigat popularitatea și simpatia publicului, prin rolurile de comedie, dar și prin cele în care a abordat și registre mai grave. Dintre piesele jucate pe scena Teatrului Odeon (fost Giulești) menționăm: ”Astă seară se joacă fără piesă” de Luigi Pirandello, în regia lui Alexa Visarion, ”Domnișoara Nastasia” de Gh. M. Zamfirescu, în regia lui Horea Popescu, ”Livada cu vișini” de Cehov, regia Sorin Militaru, ”Să nu-ți faci prăvălie cu scară” de Eugen Barbu, regia Sanda Manu și multe altele.



Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu