marți, 27 septembrie 2016

Anunţ de ultima oră, INML a anunţat din ce cauză a murit Ioan Gyuri Pascu

Anunţ de ultima oră, INML a anunţat din ce cauză a murit Ioan Gyuri Pascu

Publicat: (acum o oră) // Actualizat: (acum 49 min) // Sursa: romaniatv.net
Cauza decesului actorului Ioan Gyuri Pascu a fost afecţiunea de cord de care suferea, pe fondul diabetului preexistent, a declarat marţi, pentru News.ro, directorul medical al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML), Salem Abdo.
Medicii legişti au făcut marţi necropsia, pentru a stabili din ce cauză a murit Ioan Gyuri Pascu. Trupul neînsufleţit al actorului a fost dus luni la INML "Mina Minovici", decizia de a fi făcută necropsia fiind luată de către familie şi legişti, având în vedere vârsta artistului.
"A fost adus la INML. Nu în toate cazurile decesele care s-au produs acasă sunt aduse la INML. În acest caz a fost o decizie comună a familiei şi legiştilor, având în vedere vârsta tânără a artistului", a spus directorul medical al INML, potrivit news.ro.
Actorul şi muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, luni dimineaţă, în locuinţa sa din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator. La sfârşitul anului 2010, Ioan Gyuri Pascu suferise un accident vascular cerebral şi s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucureşti.
Trupul neînsufleţit al actorului şi muzicianului Ioan Gyuri Pascu va fi depus marţi, de la ora 15.00, la cimitirul Bellu Ortodox, iar înmormântarea va avea loc vineri, la cimitirul din oraşul Agnita, judeţul Sibiu, a declarat pentru News.ro Cristian Greţcu, fostul coleg al artistului din grupul Divertis.
Ioan Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, în Agnita, a fost un muzician şi un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues şi reggae.
A fondat mai multe formaţii de succes în anii '90, precum The Blue Workers şi Pacific. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa lui de discuri, Tempo Music, şi este un critic al radioului comercial românesc.
Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, Ioan Gyuri Pascu a mai jucat în lungmetraje precum "O vară de neuitat", în regia lui Lucian Pintilie, şi în "Occident", regizat de Cristian Mungiu.
Ioan Gyuri Pascu a fost unul dintre membrii de bază al grupului umoristic Divertis. A jucat şi în filme, piese de teatru, dar a cântat și mai multe stiluri de muzică. Ioan Gyuri Pascu s-a născut pe 31 august 1961, în localitatea Agnita. A fost muzician, actor, iar din 1987, membru de bază al grupului de umor Divertis.
Vezi si: Trupul lui Ioan Gyuri Pascu, dus la IML: Medicul legist a considerat că este caz medico-legal
Ioan Gyuri Pascu s-a născut, la 31 august 1961, la Agnita, judeţul Sibiu. A absolvit Facultatea de Filologie, secţia română-spaniolă, din cadrul Universităţii din Cluj-Napoca. A debutat în 1978, în trupa "Trandafirii Negri", din Mediaş - vocal şi chitară ritmică. În 1987 a devenit membru în grupul "Divertis", alături de care a încântat publicul timp de peste 20 de ani, participând la multe spectacole live, emisiuni de radio şi televiziune. În 1992 a format trupa "Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers", cu care participă la festivaluri internaţionale de jazz şi blues, precum şi la festivaluri de rock. În 1992 înfiinţează, împreună cu Daniela Marin, prima casă de discuri independentă din ţară, "Import Service Tempo", denumită ulterior "Tempo Music". Ioan Gyuri Pascu a jucat în filmele "O vară de neuitat" în regia lui Lucian Pintilie şi "Occident" (2002), regizor Cristian Mungiu.
Din discografia sa menţionăm: "Mixed Grill' (1993), "Maşina cu Jazzolină" (1994), "Gânduri nevinovate" (1997), "Lasă" (2000), "Stângul de a visa" (2002), "Prinde o stea" (2003), "Jocul de-a joaca" (2006) ş.a. În 2007 îi apare albumul "La jumătatea vieţii". A plecat din grupul Divertis în 2007 şi s-a ocupat de spectacole, piese de teatru şi turnee prin ţară. A fost protagonist în spectacolul "Vicontele" de Eugen Ionescu, în regia Luminiţei Văleanu - spectacol muzical cu păpuşi (în coproducţie cu Teatrul de Păpuşi "Puck"), care a avut premiera în deschiderea stagiunii 2007-2008 a Teatrului Naţional "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca. La acest spectacol Ioan Gyuri Pascu a semnat şi muzica.
A jucat în rolul lui Cadâr, din "Take, Ianke şi Cadâr" de Victor Ioan Popa, în regia lui Doru Ana, efectuând numeroase turnee cu această piesă. Din toamna lui 2009 s-a alăturat din nou echipei "Divertis", acum "Divertis: Land of Jokes", în rolul "Nemuriciului". În decembrie 2009, a fost invitatul special al celebrului Harlem Gospel Choir, într-un proiect inedit, dedicat special publicului român, spectacolul fiind inclus în turneul mondial "Concert of Hope/Remembering Michael Jackson". Din 2011 face parte din "Distractis Show", un nou program, într-un stil deja consacrat: satiră politică lângă umor elegant, spontan, improvizat, foştii "Divertişi" revenind după 11 ani la televiziunea publică, unde au mai putut fi urmăriţi în perioadele 1990-1993 şi 1998-2000.
  • Citeşte şi:
Ultima mare dorinţă a lui Ioan Gyuri Pascu. Vezi ce îşi dorea foarte mult pentru fiica lui
Teorie ŞOCANTĂ lansata de un medic legist în cazul decesului lui IOAN GYURI PASCU
Fosta soţie a lui Ioan Gyuri Pascu, mesaj cutremurător pe Facebook
Ioan Gyuri Pascu a murit. Jojo, mesaj cutremurător pe Facebook: "Să nu ne uiţi niciodată. Cerul e mai bogat acum"
Teo Trandafir este DEVASTATĂ. "În ultimii ani, era de multe ori un om trist şi răzvrătit"
Gabi Balint, afectat de decesul lui Ioan Gyuri Pascu. "Tu ai fi putut să ne laşi pe toţi cu gura căscată!"
Ioan Gyuri Pascu a murit. Imagini de colecţie cu unul dintre cei mai iubiţi actori VIDEO
Ioan Gyuri Pascu a murit. Colegii lui, copleşiti de cumplita veste: Era sensibil şi avea nevoie de dragoste, de foarte multa atenţie
Ultimele cuvinte ale lui Ioan Gyuri Pascu: Să lăsăm lucrurile aşa cum vin. De câte ori mi-am făcut planuri nu mi-au ieşit
Ioan Gyuri Pascu, în 2014: "Mi-am trăit viaţa frumos, când vrea Dumnezeu, mă duc"
Comenteaza // Vezi comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu