marți, 27 septembrie 2016

Actorul Sebastian Papaiani a murit. Colegii de scenă, copleşiti de durere: "S-a stins un mare actor. Ne strigă Dumnezeu la catalog"

Actorul Sebastian Papaiani a murit. Colegii de scenă, copleşiti de durere: "S-a stins un mare actor. Ne strigă Dumnezeu la catalog"

Publicat: (acum 4 ore) // Actualizat: (acum 4 ore) // Sursa: romaniatv.net
Actorul Sebastian Papaiani a murit marţi dimineaţă la vârsta de 80 de ani. Actorul a murit acasă, soţia i-a fost alături. Colegii lui de scenă sunt şocaţi de anunţul acestei cumplite veşti şi spun că pentru teatrul românesc este o mare pierdere.
Actorul Sebastian Papaiani a murit. Vestea morţii actorului  Sebastian Papaiani a căzut ca un trăsnet peste artiştii care l-au cunoscut. Ion Dichiseanu este profund afectat de deces, la fel şi Alexandru Arşinel, Rodica Popescu Bităneascu şi Dorel Vişan.
"Sunt bulversat, nu mai ştiu nici ce spun. Am fost din prima zi la el la spital cu regizorul Toma Enache şi medicul mi-a zis că nu e grav. Spunea că se poate reface. Regizorul ţinea legătura cu soţia lui şi spunea că e bine, că a ieşit din spital. Soţia lui spunea că merge spre mai bine. Din păcate s-a stins... s-a stins un mare actor, un mare om, un prieten. Eu nu realizez. Ne strigă Dumnezeu la catalog. Este îngrozitor", a declarat Ion Dichiseanu la România TV.
"Ieri am vorbit jumătate de oră despre Gyuri Pascu şi azi credeam că Dumnezeu îmi dă liber. Aud iarăşi de dispariţia unui foarte mare actor. Pleacă dintre noi cu o mare tristeţe, aceea de a nu mai reveni pe scenă. În clipa în care actorul se desparte de scenă, moarte pe jumătate", a declarat Alexandru Arşinel.
"Pentru noi este o lovitură extraordinară. Noi am crescut împreună ca studenţi, apoi ca actori, ne-am maturizat împreună. Nu există la ora actuală durere mai mare pentru noi decât dispariţia acestui om. A fost colegul nostru, prietenul nostru, iubitul nostru. Nu se poate înlocui Sebastian Papaiani. Nici nu-mi vine să cred. Regret enorm! Îmi vine să plâng. Să aibă lumină unde este", a declarat Rodica Popescu Bităneascu.
"Parcă este un blestem... termină această generaţie care şi-a făcut misiunea pe acest pământ şi pleacă în altă parte. Necazul este că nu mai vine din urmă aceeaşi formă de manifestare. Papaiani era inegalabil. Era genial, absolut genial. Nu mai ştim unde mergem şi de unde venim. este o vreme tristă. Dumenzeu să-l odihnească şi să ne rabde şi pe noi", a declarat Dorel Vişan.
Actorul fusese internat într-o clinică de recuperare, unde era ajutat să se recupereze după accidentul vascular cerebral suferit în urmă cu câteva luni.
“Am avut un atac vascular, din fericire minor, iar în câteva zile sper să mă recuperez şi să părăsesc spitalul. Vă doresc sănătate şi să vă înveselesc puţin, vă spun că buletinul meu de identitate expiră abia în 2041!”, a fost mesajul oprimist pe care Sebastian Papaiani l-a transmis fanilor la doar câteva zile după ce a fost internat.
Pe 23 mai, Sebastian Papaiani a fost găsit căzut de soţie, inconştient, în baie. În cădere, el s-a lovit la cap. Actorul suferise un atac vascular cerebral.
Soţia actorului, Marcela, l-a vegheat zi şi noapte din clipa în care a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. În tot acest timp, apropiaţii maestrului au încercat să afle care este starea lui. Cei care nu s-au putut deplasa la spital, au încercat să îl sune.
Sebastian Papaiani, născut Sevastian Papaiane, a jucat în peste 60 de filme, pe ecran, în alte zeci de roluri în teatru, dar şi în telenovele, şi a fost partener ai unora dintre cei mai mari actori ai scenei şi ecranului: Toma Caragiu, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Colea Răutu, Ion Besoiu.A interpretat roluri intrate deja în legendă, precum plutonier Căpşună în seria "Brigada Diverse", Alecu în "Astă seară dansăm în familie", Ieremia din "Toate pânzele sus", Gogu din "Nea Mărin, miliardar" şi Păcală, în filmul lui Geo Saizescu cu acelaşi nume, rol care l-a propulsat în galeria actorilor populari din cinematografia românească.
  • Citeşte şi alte ştiri despre moartea lui Sebastian Papaiani:
Sebastian Papaiani a murit. Imagini de colecţie cu unul dintre cei mai iubiţi actori, roluri memorabile VIDEO
Sebastian Papaiani, TRAGEDIA URIAŞĂ care l-a marcat pe viaţă. Fraţii lui AU MURIT au murit la CUTREMUR
Comenteaza // Vezi comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu