vineri, 30 septembrie 2016

Vigilența consilierului Holban a scos în evidență deficiențe în redactarea proiectelor de hotărâre!

Vigilența consilierului Holban a scos în evidență deficiențe în redactarea proiectelor de hotărâre!

poza stire clromanJoi, 29 septembrie, a avut loc ședința Consiliului Local Roman, pe ordinea de zi figurând nouă proiecte de hotărâre.
Ședința a început pe un ton oficial și s-a trecut la discutarea proiectelor. Primul proiect de pe ordinea de zi a reușit să stârnească discuții, din partea consilierilor locali.
Constantin Holban, consilier al PSD, a luat cuvântul și a sesizat faptul că la primul proiect de hotărâre, care se referea la concesionarea unor terenuri, există niște neclarități și discordanțe, între proiectul în sine și expunerea de motive.
Constantin Holban a sesizat și a întrebat, de ce sunt diferențe de nume între proiect și expunerea de motive, documentul fiind întocmit de arhitect șef Ana Maria Alexe și verificat de aparatul de lucru al Consiliului Local Roman.
Primarul municipiului Roman Laurențiu Leoreanu a fost pus într-o situație foarte neplăcută, fiind nevoit să explice neatenția în redactarea materialelor de ședință, de către aparatul de lucru al CL Roman.
Fiind vorba de prea multe erori, sesizate de Constantin Holban, șeful administrației locale a retras de pe ordinea de zi proiectul și a solicitat conducerii Direcției de Urbanism și aparatului de lucru al CL Roman mai multă atenție și, dacă este nevoie, cei care nu fac față activității să-și „semneze demisia” și să „plece acasă”.
Comisia pentru urbanism și amenajarea teritoriului nu a avut nicio reacție!
Proiectele de hotărâre trebuie, mai întâi, să fie discutate și aprobate în comisiile de specialitate al CL Roman. Acest proiect de hotărâre trebuia discutat și aprobat în Comisia de urbanism și amenajarea teritoriului care trebuia să de un aviz de care poate sau nu, să țină cont plenul CL Roman.
Dacă membrii comisiei erau atenți la conținutul proiectului, nu se ajungea ca în plenul ședinței de consiliu să se dea explicații și neglijența celor care au redactat documentele să fie scoasă în evidență.
Componența Comisiei de urbanism și amenajarea teritoriului este următoarea:
-      Lucian – Ovidiu MICU – președinte
-      Dana – Lăcrămioara PĂIUŞ – secretar
-      Lucian - Ioan PASCARIU – membru
-      Andrei FRON – membru
-      Daniel – Laurențiu VASILIU – membru
Toate celelalte proiecte de pe ordinea de zi au fost aprobate fără probleme, consilierii locali fiind solicitați doar...20 de minute.
Găsiți aici, proiectul de hotărâre care nu a fost verificat și a fost retras:
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu