luni, 26 septembrie 2016

Ioan Gyuri Pascu a murit. Artistul avea doar 55 de ani





Ioan Gyuri Pascu a murit. Actorul Ioan Gyuri Pascu s-a stins din viață la 55 de ani. Artistul a suferit un infarct, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.
SUMAR:

UPDATE  09.00: Potrivit România Tv, tragedia ar fi avut loc în locuința Danielei, fosta soția a lui Gyuri Pascu, iar femeia ar fi fost cea care a sunat la 112. În această dimineață, trupul neînsuflețit al artistului va fi dus la IML pentru autopsie.
Artistul a suferit infractul în această dimineață, în jurul orei 5. Procedurile de resuscitare nu au dat niciun rezultat, în ciuda eforturilor medicilor. În jurul orei șase artistul s-a stins din viață.
“Am primit apelul în jurul orei 5 pentru o persoana inconștientă. S-au deplasat la fața locului imediat echipajele noastre. Pacientul era în stop cardio-respirator. Spre ora 6 a fost constatat decesul”, a afirmat Bogan Oprița, coordonatorul SMURD București, pentru Digi24.
Actorul s-a născut pe 31 august 1961 în Agnita (azi în județul Sibiu), într-o familie româno-maghiară. A devenit cunoscut publicului român grație rolurilor pe care le-a avut în grupul de umor Divertis.

Ioan Gyuri Pascu a murit. Artistul scria cărți pentru copii și renunțase la alcool

„Un copil mic, plăpând, extrem de slab, dar și extrem de vioi”, își descria Ioan Gyuri Pascu primii ani din viață, pe site-ul personal. În copilărie, a cochetat cu muzica, iar la vârsta de nouă ani a început să studieze pianul. Tot atunci, a început să cânte în corul școlii, amuzându-și colegii cu vocea sa de soprană, cu care imita artiști precum Dida Drăgan și Aura Urziceanu. În clasa a cincea s-a îndrăgostit de handbal, dar și de chitară, instrument pe care tatăl său i l-a făcut cadou. În anul 1977, Ioan Gyuri Pascu asista la concertele Cenaculului Flacăra, iar în același an și-a făcut debutul în actorie.
Pe cei care aveau să-i fie colegi în grupul de umor Divertis i-a cunoscut în anul 1986, la Cluj. Pe vremea aceea, grupul dădea reprezentații de satiră politică subtilă la adresa regimului Ceaușescu. Un an mai târziu, actorul a dat prima reprezentație în cadrul Divertis.
Grupul de umor a fost unul dintre cele mai succes de acest gen, însă s-a destrămat în 2011, după 30 de ani de activitate. Ioan Gyuri Pascu a fost ultimul care a venit în grup și primul care a decis să-l părăsească. Într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul zilei, Pascu a spus că a decis să iasă din grup întrucât se săturase să facă satiră politică.
„Doream să mă ocup mai mult de muzică, teatru, dar, când e un proiect interesant, vin cu bucurie, pentru că sunt prietenii mei”, spunea acesta.
Ioan Gyuri Pascu a murit
Ulterior, grupul Divertis a devenit Distractis.

Ioan Gyuri Pascu, strungar, militar și profesor

Puţină lume ştie, dar Ioan Gyuri Pascua a fost strungar cu acte în regulă, aspect specificat în diploma sa de bacalaureat. Mai mult, Gyuri a şi practicat această meserie timp de două luni şi, cum dăduse greş la examenul pentru admiterea la facultate, a fost luat imediat în armată. Au urmat vremuri grele pentru viitorul actor, de care îşi aminteşte cu melancolie.
„După armată am fost învăţător suplinitor într-un sat din Sibiu, apoi am făcut facultatea la româno-spaniolă şi am fost repartizat într-un sat din judeţul Călăraşi, până înainte de Revoluţie. N-am rezistat prea mult la ţară, aşa că m-am mutat la colegul meu din Divertis, Cătălin Mereuţă. Pe vremea aceea, el era repartizat ca inginer la Călăraşi. Făceam naveta zilnic aproape 100 kilometri. Eram tânăr, nu resimţeam ca acum oboseala”, povestea Ioan Guri Pascu.

Un atac cerebral îi schimbase viața

Ioan Gyuri Pascu a murit la 6 ani după ce a făcut primul atac cerebral. În 2010, la trei ani după ce a părăsit grupul Divertis, Ioan Gyuri Pascu a divorțat de marea lui iubire, Daniela Marin, cu care a fost căsătorit timp de 17 ani. Ioan Gyuri Pascu şi scriitoarea Daniela Marin s-au căsătorit în 1993. Şi-au deschis împreună prima casă de discuri independenţă din ţară, “Import Service Tempo”, iar din banii câştigaţi şi-au ridicat o vilă cochetă estimată la 350.000 de euro. După divorţ, artistul a decis să se mute cu chirie, lăsând vila pe mâinile fiicei şi ale fostei sale soţii.
ioan gyuri pascu familie
În același an în care a divorțat, artistul a suferit un atac cerebral care i-a schimbat viața.
„Nu mai beau alcool, nici măcar o bere. Îmi plăcea seara să cinstesc halbe cu bere împreună cu prietenii mei, la concerte. Acum consum doar apă plată cu lămâie şi capucino. Fac sport, mă mişc pe scenă şi în drum către supermarket-un kilometru dus-întors, ceea ce-i bine”, spunea Ioan Gyuri Pascu, la trei ani de la atac.
Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineața, în jurul orei 6, în urma unui infract.
 



Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu